Головна Новини Політика рада У Слузі народу хочуть поставити крапку у реформі децентралізації: потрібні 300 голосів
commentss НОВИНИ Всі новини

У Слузі народу хочуть поставити крапку у реформі децентралізації: потрібні 300 голосів

Протягом поточного року український парламент планує ухвалити закони про децентралізацію

9 січня 2022, 09:28
Поділіться публікацією:

Уряд і Верховна Рада мають намір серйозно зайнятися реформою децентралізації поточного року. Як повідомляє портал "Коментарі", про це розповів член Комітету Верховної Ради з організації державної влади Віталій Безгін. Слова парламентаря передає офіційний сайт провладної партії "Слуга народу".

У Слузі народу хочуть поставити крапку у реформі децентралізації: потрібні 300 голосів

Верховна Рада. Фото: з відкритих джерел

Нардеп розповів, що одним із головних завдань влади у 2022 році стане удосконалення та доведення до логічного завершення реформи децентралізації. Фінальною стадією цієї реформи стане внесення змін до Конституції. На початку весни громадськість зможе ознайомитися з пропозиціями влади щодо зміни до головного Закону країни щодо децентралізації. Віталій Безгін уточнив, якщо у залі парламент набереться 226 голосів, то документ буде відправлено до КСУ для оцінки. Якщо у КСУ заперечень не буде, то вже на наступній сесії, як вимагає законодавство, нардепи 300 голосами "за" зможуть проголосувати зміни до Конституції.

Також "слуги народу" планують повернутись до питання префектів у регіонах. Префекти на місцях лише спостерігатимуть за тим, щоб рішення місцевої влади не суперечило нормам законодавства, але втручатися в управління на місцях не будуть префекти.

Провладна партія ініціюватиме розгляд у Верховній Раді законопроекту №6401 щодо забезпечення прозорості місцевого самоврядування. Він передбачає онлайн-трансляцію засідань місцевих рад, а також запуск реєстру об'єктів комунальної власності, відкритого людям на місцях, попадання у відкритий доступ інформації про органи місцевого самоврядування.

Читайте також на порталі "Коментарі" – експерти розповіли, навіщо на Банковій вирішили прибрати Корнієнка з керівної посади у партії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

9 січня 2022, 13:45

В усі часи революції докорінно змінювали країни на правила їх життя. Навіть комуністичні. В Україні все лишалось по старому бо патріотичне угруповання просто геройськи боролось за потоки. Навіть втікач Янукович зробив більше: повністю змінив податкове, кримінальне, митне та все інше законодавство – всю Систему підкорив Кодексам. За кнопкодавленим законодавством Януковича в принципі не можливе правове існування України, її прогрес та розвиток. Але ми продовжуємо 8 років патріотично-біснувато та корупційно жити в правовому полі Олігархічної Хунти. Егоїстичні патріоти тільки підлаштовують (вдосконалюють) ті закони під свої потреби. Та влаштовують вистави, як вони намагаються за тим законодавством притягнути до відповідальності його авторів-злочинців. До чого тут децентралізація? В Україні вже не тільки на центральному рівні відбувається революційна боротьба між владними угрупованнями. Зараз вже і місцеві владні угруповання узурпували владу та мають свої Муніципальні гвардії та Тітуханів. За законодавством Януковича в принципі не можливе правове існування України, її прогрес та розвиток в тому числі і на місцевому рівні.


Новини