Головна Новини Політика рада У Раду проходять п'ять партій: найбільший рейтинг - у "Слуги народу" і ОТЗЖ, - опитування КМІС
commentss НОВИНИ Всі новини

У Раду проходять п'ять партій: найбільший рейтинг - у "Слуги народу" і ОТЗЖ, - опитування КМІС

Різниця між партіями-лідерами знаходиться в межах статистичної похибки

4 серпня 2021, 20:40 comments1141
Поділіться публікацією:

П'ять партій пройшли б до Верховної Ради України, якби вибори до парламенту пройшли наприкінці липня. Про це свідчать дані опитування Київського міжнародного інституту соціології, проведеного серед населення з 24 липня по 1 серпня. 

У Раду проходять п'ять партій: найбільший рейтинг - у "Слуги народу" і ОТЗЖ, - опитування КМІС

Верховна Рада України (фото з відкритих джерел)

Таким чином, серед лідируючих політсил виявилися "Слуга народу" і "Опозиційна платформа — За життя" з 20,2 і 18,3% відповідно. Зазначимо, що різниця між партіями-лідерами знаходиться в межах статистичної похибки. Далі йдуть "Батьківщина" — 16%, і "Європейська солідарність " — 14,2%. На п'ятому місці опинилася партія" Сила і честь", за яку віддали б голоси 6,3% громадян.

У Раду проходять п'ять партій: найбільший рейтинг - у ”Слуги народу” і ОТЗЖ, - опитування КМІС - фото 2

У людей також запитували про основні проблеми держави, політичний курс українського уряду і рівень достатку і життя. Так, 68,7% громадян переконані, що Україна рухається в неправильному напрямку, а 14,1% опитаних респондентів зазначили, що їм не вистачає грошей навіть на їжу. Ще 43,1% опитаних підкреслили, що коштів достатньо, проте тільки на харчування, і 32,8% громадян віднесли себе до категорії, яка може відкладати гроші, але не в змозі купити дорогі речі, наприклад, техніку. 

Крім того, люди додали, що в країні як і раніше не були вирішені головні проблеми: війна на Донбасі, корупція, високий рівень безробіття і "захмарні" тарифи на комунальні послуги. Серед респондентів 47,6% зазначили, що рівень їхнього життя погіршився, ще 43,2% підтримують проведення дострокових президентських виборів і 48,7% — за проведення виборів до парламенту. 

В цілому, діяльність глави держави Володимира Зеленського не підтримали 56,1% опитаних громадян. 

Опитування співробітники КМІС проводили методом особистого інтерв'ю ("face-to-face") з використанням планшета (CAPI, computer-assisted personal interviews) і опитали 2028 респондентів в 105 населених пунктах. Зазначалося, що захід не проводився в Автономній Республіці Крим, а також на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей. 

Опитування пройшло також з урахуванням 3-ступінчастої стохастичної вибірки з квотним відбором на останньому щаблі, яка репрезентативна для населення України старше 18 років.

Нагадаємо, що видання "Коментарі" повідомляло про те, що в Раду проходять чотири партії , — західні соціологи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

николай

4 серпня 2021, 20:17

Семь лет идет война ,убиты и покалечены десятки тысяч людей,разрушен и разворован Донбасс,анексирован Крым.Что еще должен сделать Путин чтобы бестолковые люди перестали поддерживать пророссийские партии?

Дима Золочевський

4 серпня 2021, 20:07

Постійні вкидання цих "рейтингів" є складовою частиною брудних політтехнологій, які вживаються в Україні останні роки і вже спричинили чимало бід суспільству.


Новини