Головна Новини Політика рада У Раду проходять чотири партії, - західні соціологи
commentss НОВИНИ Всі новини

У Раду проходять чотири партії, - західні соціологи

У разі позачергових парламентських виборів до складу парламенту пройшли б 4 партії

3 серпня 2021, 16:00 comments1883
Поділіться публікацією:

У разі позачергових парламентських виборів в новий склад українського парламенту пройшли б 4 партії. Про це йдеться в дослідженні, проведеному міжнародним дослідницьким центром BURI-Україна (The Belgium-Ukraine Research Institute, Бельгія) протягом 30 липня — 2 серпня 2021 року, повідомляє EuToday.

У Раду проходять чотири партії, - західні соціологи

Верховна Рада України (фото з відкритих джерел)

За результатами опитування, відповіді респондентів на запитання "Як би ви проголосували, якщо вибори до Верховної Ради України проводилися цієї неділі?" розподілилися наступним чином: "Слуга народу" — 21,4%, "Опозиційна платформа — За життя" — 19,1%, "Європейська солідарність" — 18,5%, "Батьківщина" -12,6%. В дані результати включені відповіді тих респондентів, які візьмуть участь в голосуванні й визначилися з вибором,

Як би ви проголосували, якщо вибори до Верховної Ради України проводилися цієї неділі? (Серед тих, хто візьме участь у голосуванні і визначився з вибором,%)

У Раду проходять чотири партії, - західні соціологи - фото 2

Також в дослідження було включене питання про одну з найбільш резонансних подій останніх тижнів в Україні — судовому процесі над головою політради "Опозиційної платформи — За життя" Віктором Медведчуком.

Говорячи про своє ставлення до переслідування Віктора Медведчука з боку влади, більшість респондентів заявило, що бачать в цьому спробу відвернути увагу виборців від реальних проблем в економіці і соціальній сфері (41,3%). Також 21,1% опитаних вважають, що це — розправа з політичним опонентом, який може скласти основну конкуренцію президенту на виборах.

На вашу думку, переслідування Віктора Медведчука з боку влади (включно з вибором запобіжного заходу і відмова в задоволенні апеляції) — це:

У Раду проходять чотири партії, - західні соціологи - фото 3

За час судового процесу 37,4% опитаних з числа тих, хто стежив за процесом, виступами сторін в залі суду, наступними заявами прокурорів та адвокатів, а також оцінками незалежних експертів, поліпшили своє ставлення до Віктора Медведчука. Погіршили свою думку щодо опозиційного політика 5,2% респондентів.

Якщо ви стежили за судовим процесом над Віктором Медведчуком (включаючи його виступи в залі суду, заяви прокурорів та адвокатів, коментарі незалежних експертів), то яким чином цей судовий процес вплинув на ваше ставлення до опозиційного політика?

У Раду проходять чотири партії, - західні соціологи - фото 4

Також переважна кількість опитаних (58,8%) вважають, що найбільш справедливим результатом судового процесу над Віктором Медведчуком стане визнання його невинним і відновлення політика в усіх правах. Протилежної точки зору дотримуються 19,7% респондентів ..

Який результат судового процесу у справі Віктора Медведчука ви порахуєте найбільш справедливим?

У Раду проходять чотири партії, - західні соціологи - фото 5

Також більшість респондентів вважають, що судовий процес у справі Віктора Медведчука приведе до збільшення його особистого рейтингу і збільшить рейтинг "Опозиційною платформи — За життя". При цьому, 10,8% опитаних вважають, що судовий процес над Віктором Медведчуком призведе до зростання рейтингів Володимира Зеленського та партії "Слуга народу".

На вашу думку, як судовий процес у справі Віктора Медведчука вплине на рейтинг влади й опозиційних до влади сил?

У Раду проходять чотири партії, - західні соціологи - фото 6

Опитування проводилося на всій території України, крім тимчасово неконтрольованих районів Донецької та Луганської областей і Криму, міжнародним дослідницьким центром BURI-Україна (The Belgium-Ukraine Research Institute, Бельгія) протягом 30 липня — 2 серпня 2021 року. Метод опитування — телефонні інтерв'ю на основі випадкової вибірки мобільних номерів. Загальна кількість респондентів — 2,010 осіб. Ймовірна похибка — 2,2%.

Нагадаємо, що видання "Коментарі" інформувало про те, що  суд над Медведчуком більше 60% українців вважають маніпуляцією влади — опитування




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Гонта

3 серпня 2021, 15:28

Одна радість, - є надія, що дебілів, які збираються голосувати за цих виродків, таки вакцинують.


Новини