Головна Новини Політика рада У Раді ще мінус три нардепи: хто втомився бути слугою народу
commentss НОВИНИ Всі новини

У Раді ще мінус три нардепи: хто втомився бути слугою народу

Тепер у Верховній Раді буде лише 401 нардеп

8 грудня 2023, 16:00
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", український парламент проголосував за припинення повноважень трьох народних депутатів України – Максима Єфімова (група "Відродження України"), Дмитра Шпенова (позафракційний) та Віталія Данілова (фракція "Батьківщина").

У Раді ще мінус три нардепи: хто втомився бути слугою народу

Верховна Рада. Фото: з відкритих джерел

За ухвалу про дострокове складання повноважень Данілова проголосував 291 народний депутат України. Він написав заяву, в якій було сказано, що виходить із фракції "Батьківщина" (а це вже підстава для позбавлення його мандату, оскільки він обирався за списком партії "Батьківщина") та складає депутатські повноваження. Тепер до парламенту замість нього зайде депутат, який був у списку партії наступним.

За дострокове припинення повноважень народного депутата України Єфімова, який входив до групи "Відродження України", що утворилася після заборони партії та відповідно фракції "Опозиційна платформа за життя", і в ній були здебільшого саме депутати цієї фракції, проголосували 283 народні депутати. Єфімов був співголовою цієї групи.

Він обирався до парламенту в окрузі №48 на Донеччині. У таких випадках мають бути проведені вибори в окрузі, а це під час війни неможливо. Тож у парламенті мінус один мандат. Єфімов сам написав заяву про складання депутатських повноважень, не вказуючи причини цього кроку.

Також Рада проголосувала за дострокове припинення повноважень нардепа Шпенова. "За" це рішення проголосувало 289 народних депутатів. Він обирався в окрузі №37 Дніпропетровської області. У парламенті був позафракційним. Сам написав заяву про складання повноважень, не вказавши причини. Відповідно через неможливість проведення виборів – це ще мінус один мандат.

Читайте на порталі "Коментарі" - Рада підтримала закон про англійську мову в Україні: для кого тепер стане обов'язковим.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини