Головна Новини Політика рада У Раді розповіли, як хочуть повністю реформувати строкову службу в армії
commentss НОВИНИ Всі новини

У Раді розповіли, як хочуть повністю реформувати строкову службу в армії

У Стратегії військової безпеки чітко прописані пріоритети професіоналізації ЗСУ та відмова від радянської системи строкової військової служби

7 лютого 2022, 12:10 comments1444
Поділіться публікацією:

У парламенті мають намір раз і назавжди відійти від радянської системи строкової служби в армії. Саме тому Верховна Рада ініціюватиме проведення повного реформування строкової служби. Як передає портал "Коментарі", про це розповів голова оборонного комітету Верховної ради Олександр Завітневич.

У Раді розповіли, як хочуть повністю реформувати строкову службу в армії

ЗСУ. Фото з відкритих джерел

Парламентарій розповів, що сьогодні українська армія стоїть на трьох фундаментах. Першим є професійні військові, які отримують за свою службу в армії фінансову винагороду. Другий фундамент – люди, які підписали контракт із ЗСУ. Вони служать від 6 місяців до кількох років, виконуючи поставлені завдання. Третій фундамент – це строковики, тобто молоді люди, яких заступають на військову службу згідно з тим, як це прописано у законодавстві України.

Олександр Завітневич зазначив, що 8 років Україна перебуває у стані війни. Загроза з боку РФ лише наростає, і наша країна потребує не лише сучасної зброї, а й професіоналів, які зі зброєю в руках будуть готові до виконання найскладніших бойових завдань. При цьому вони будуть добре фінансово мотивовані і розумітимуть, навіщо і чому опинилися у лавах ЗСУ.

Нардеп зазначив, що уряд зреагував дуже оперативно і після підписання президентом Зеленським указу почав розробляти законопроект, який скасує в Україні строкову службу в армії, зробивши українське військо повністю професійним. За тими даними, строкову військову службу в Україні буде скасовано з 1 січня 2024 року.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Розумков пояснив, чому указ президента про підвищення зарплати військовим – лише популізм.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Юрий

8 лютого 2022, 07:40

Финансовая мотивация закончится как только наступит реальная угроза своей шкуре. Наши прадеды победили немцев не потому что были финансово мотивированы а потому что сражались за Родину и имели лидера Сталина за которого готовы были ити на смерть. Пойдет ли кто на смерть за зеленую Соплю или шоко барыгу вопрос даже не риторический. А тут на западной украине простых людей вполне устроит если придут поляки, не надо будет пересекать границу чтоб на работу ездить. Паны ближе станут.


Новини