Головна Новини Політика рада У Раді нова ініціатива: кого пропонують карати в'язницею довічно
commentss НОВИНИ Всі новини

У Раді нова ініціатива: кого пропонують карати в'язницею довічно

Нардепи "Слуги народу" пропонують карати в'язницею довічно за присвоєння держфункцій

26 березня 2024, 08:07
Поділіться публікацією:

У "Слузі народу" зайнялися ідеєю карати довічним позбавленням волі за присвоєння державних функцій, зокрема, подання України на міжнародні заходи без надання на те повноважень та погоджень. Авторами відповідного законопроєкту виступають Галина Третьякова та Мар'яна Безугла. Як передає портал "Коментарі", про це пише "УП", аналізуючи законопроект 11104 про внесення змін до Кримінального кодексу.

У Раді нова ініціатива: кого пропонують карати в'язницею довічно

Верховна Рада. Фото: із відкритих джерел

Зазначається, що за присвоєння державних функцій людина може загриміти за ґрати на термін – 15 років або взагалі отримати довічне позбавлення волі з конфіскацією майна. Зокрема, йдеться про подання України в умовах війни на міжнародних заходах, перед уповноваженими особами іноземних держав, міжнародних організацій, у тому числі через листування, телефонні розмови, інші форми спілкування без надання повноважень та погоджень.

Як зазначають автора, цей законопроєкт є складовою законопроєкту "Про спеціальні місії України" 11103, який розроблено з метою захисту інтересів України, шляхом консолідації та єдності представників України у питаннях зовнішньої діяльності, та має розглядатися одночасно з ним.

"Наші друзі та міжнародні партнери з перших днів військового стану засуджують військові дії РФ та надають безпрецедентну підтримку народу України. Однак, незважаючи на таку згуртованість та спільну протидію агресії РФ, мають місце випадки вчинення ганебними "громадянами України" дій спрямованих привілеїв за рахунок державних інтересів, шляхом присвоєння державних функцій", – йдеться у повідомленні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Верховна Рада України, схоже, перебуває у кризі, хоч керівництво т.зв. монобільшості (фракція "Слуга народу") це заперечує. Тим часом, найважливіший для країни законопроєкт про мобілізацію парламент ухвалити не може, як місяць розглядаючи правки для його винесення до зали засідань до другого читання. Чи справді український парламент лихоманить? Як ситуація може розвиватись далі? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

хунта гарсия

28 березня 2024, 20:09

зеленский и кто-то постарался .вот такие люди и политики и почти везде. хитя могло біть и лучшеили хотя більш менш

Партия 5.10

26 березня 2024, 17:07

Весь этот зелёный свинарник давно пора отправить на фарш и на эшафот ! Зелёный фашизм поглощает Украину, будь все эти скоты заживо прокляты и уничтожены


Новини