Головна Новини Політика рада У парламенті зібрали необхідну кількість підписів за розгляд заборони УПЦ МП
commentss НОВИНИ Всі новини

У парламенті зібрали необхідну кількість підписів за розгляд заборони УПЦ МП

226 підписів народних депутатів зібрано за внесення до зали на голосування заборони московської церкви

5 жовтня 2023, 17:12 comments1126
Поділіться публікацією:

У Верховній Раді України зібрали мінімально потрібну кількість підписів за розгляд питання заборони діяльності УПЦ Московського патріархату. Як передає портал "Коментарі", про це у Facebook повідомила нардеп фракції "Європейська Солідарність" Ірина Геращенко.   

У парламенті зібрали необхідну кількість підписів за розгляд заборони УПЦ МП

Ірина Геращенко та Юлія Клименко

"Є 226 підписів на підтримку законопроєктів про заборону московських попів! Вимагаємо від спікера негайно винести їх в залу. В слуг немає більше жодних аргументів це не робити!", – написала нардеп у соцмережі.

Варто зазначити, наприкінці вересня глава парламенту Руслан Стефанчук думку в інтерв'ю "Радіо Свобода" висловив думку, що незважаючи на те, що більшість нардепів публічно засуджують проросійську діяльність священнослужителів УПЦ Московського патріархату, у Верховній Раді України на сьогоднішній день не знайдеться мінімально необхідної кількості голосів заборони цієї структури. Тому, вважає Стефанчук, виносити це питання до сесійної зали не варто, щоб після того, як питання провалиться, не давати російській пропаганді зайвий привід для новин.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи потрібно в Україні заборонити діяльність УПЦ Московського патріархату – українці озвучили свою думку.                                                                                                         

Також видання "Коментарі" повідомляло – Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував Верховній Раді ухвалити постанову для перевірки дотримання умов договорів УПЦ МП на безкоштовне користування спорудами Почаївської Свято-Успенської лаврою.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини