Головна Новини Політика рада Суд заборонив діяльність ще однієї проросійської партії: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Суд заборонив діяльність ще однієї проросійської партії: що відомо

Діяльність проросійської політичної партії Соціалісти в Україні заборонено

13 червня 2022, 15:05
Поділіться публікацією:

В понеділок, 13 червня, три судді Восьмого адміністративного апеляційного суду розглянули та ухвалили рішення щодо адміністративної справи №857/3/22 про заборону в Україні проросійської політичної партії "Соціалісти", що діяла з 2014 року. Про це повідомляють на сайті суду.

Суд заборонив діяльність ще однієї проросійської партії: що відомо

Фото ілюстративне / Pixabay

Судді частково задовільнили позов Міністерства юстиції. В рішенні йдеться, що на території нашої держави заборонено діяльність партії, грошові активи та майно обласних, міських, районних осередків партії має бути передано у власність держави.

Скоро суд розгляне позов щодо заборони партії “Справедливості та розвитку”.

Представник Міністерства юстиції Христина Ган під час засідання наголосила, що засновник партії "Соціалісти" Євген Анопрієнко співпрацює з "Комітетом спасіння України", що начебто має зв'язки з агресором. На засіданні був присутній представник СБУ, що висловив твердження про те, що ця партія займається діяльністю, що відповідно до статті 5 закону “Про політичні партії в Україні” може бути заборонена у зв'язку із можливим завданням шкоди державній безпеці, суверенітету, територіальній цілісності.

Міністерство юстиції подало позови на партії, діяльність яких була визнана проросійською та обмежена рішенням РНБО навесні 2022 року. Йдеться про понад 10 політичних партій.

Як писав портал "Коментарі", 8 червня на засіданні суд розглянув адміністративну справу за позовом Міністерства юстиції до політичної партії "Опозиційний блок" про заборону діяльності політичної партії. Частину позовних вимог було затверджено.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ци-Па

15 червня 2022, 07:52

Всё по советски - полный одобрямс проеврейских партий и никаких проукраинских и, тем более, пророссийских... Это продолжение великой еврейской революции 1917 года и строительства СССР в виде кибуцы в отдельно взятой стране Украина...

Харя Кришны

13 червня 2022, 14:20

Ну теперь у нас полная дымократия. Будем выбирать между зеленским, голбородько и бубочкой.


Новини