Головна Новини Політика рада Стало відомо, яка фракція подала найбільше поправок в законопроєкт про мобілізацію
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, яка фракція подала найбільше поправок в законопроєкт про мобілізацію

Найбільшу кількість правок в законопроєкт про мобілізацію подала фракція «Слуга народу», про це у Фейсбуці з посиланням на порівняльну таблицю правок повідомила нардеп Ірина Геращенко, передає портал «Коментарі»

27 лютого 2024, 13:34
Поділіться публікацією:

Народні депутати між першим та другим читанням урядового законопроєкту про мобілізацію попереджали, що його можуть "завалити законодавчим спамом", який буде затягувати розгляд такого необхідного для країні закону.

Стало відомо, яка фракція подала найбільше поправок в законопроєкт про мобілізацію

Верховна Рада

Після того, як 21 лютого сплив термін подачі правок до законопроєкту, стало відомо, хто ж цим "спамом" найбільше займається. За інформацією Ірини Геращенко, найбільшу кількість правок в документ подала фракція "Слуга народу", а саме: 2100. На другому місці із великим відривом опинилася "Батьківщина" із 371 правкою. Далі йдуть депутати від ОПЗЖ – 356 правок.

Окрім того, фракція "Європейська солідарність" запропонувала 333 правки в законопроєкт, а фракція "Голос" — 253. Група Разумкова внесла 178 правок, "Відродження" — 122, "За майбутнє" — 82, "Довіра" — 36. Позапартійні народні депутати запропонували 35 змін, які на їх думку потрібні законопроєкту про мобілізацію.

Геращенко припустила, що така кількість правок від "Слуги народу" може говорити про відсутність єдиних підходів в середині фракції щодо урядового законопроекту, адже кількість депутатів що окремо один від одного подали правки — вражає — 90 депутатів. При чому, додала політик, більшість правок тотожні.

Сьогодні Комітет нацбезпеки, оборони та розвідки починає розгляд і підготовку до другого читання.

При цьому, як додав у Фейсбуці нардеп Олексій Гончаренко, на розгляд такої великої кількості правок піде багато часу.

За його словами, наступне засідання Верховної Ради відбудеться 6 березня. Політик сумнівається, що до цього часу всі правки будуть розглянуті профільним комітетом.

"Вірогідність встигнути до цієї дати — майже нульова. Відповідно розгляд цього законопроєкту парламентом буде переноситись",
— додав Гончаренко.

Нардеп припустив, що розгляд самих правок у сесійні залі займе не один сесійний день.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у Верховній Раді розповіли, коли розглянуть законопроєкт про мобілізацію.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини