Головна Новини Політика рада Працюватимуть швидко. У Верховній Раді розповіли, коли розглянуть законопроєкт про мобілізацію
commentss НОВИНИ Всі новини

Працюватимуть швидко. У Верховній Раді розповіли, коли розглянуть законопроєкт про мобілізацію

Нардепи внесли 4195 правок до законопроєкту про мобілізацію, що зайняло 1451 сторінку для порівняльноі таблиці. Про це повідомила нардеп Ірина Фріз. За її словами, кількість правок свідчить про «якість» урядового законопроєкту

26 лютого 2024, 15:05
Поділіться публікацією:

Як підкреслила Ірина Фріз така велика кількість правок в урядовий законопроєкт про мобілізації свідчить про те, що уряд погано його доопрацював перед повторним внесенням у Верховну Раду.

Працюватимуть швидко. У Верховній Раді розповіли, коли розглянуть законопроєкт про мобілізацію

Ірина Фріз

Народний депутат розповіла, що уже 27 лютого Комітет нацбезпеки, оборони та розвідки розпочне підготовку до другого читання.

"Як і з попереднім законопроектом ми налаштовані на те, щоб цей законодавчий "мотлох" від Кабміну привести у відповідність до Конституції та чинного законодавства і, безумовно, не затягувати це в часі",
- написала у Фейсбуці Фріз і висловила впевненість, що до наступного засідання Верховної Ради комітет впорається із цим завданням.

При цьому вона додала, що значна частина правок дублюється. В першу чергу вони спрямовані на захист прав громадян, вичищення корупційних норм і, головне — встановлення справедливих строків звільнення з військової служби — демобілізації.

Нагадаємо, раніше омбудсмен Дмитро Лубінець розкритикував урядовий законопроєкт про мобілізацію у частині надання додаткових повноважень ТЦК. Дмитро Лубінець відзначив, що надіслав свої зауваження щодо законопроєкту про мобілізацію голові комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександру Завітневичу. За його словами, опис зауважень зайняв аж 9 аркушів. Також ці рекомендації подано через процедуру правок.

Лубінець підкреслив, що головною пересторогою є те, що урядовий законопроєкт порушує Конституцію. За його словами, працівники ТЦК є військовими, а Основний закон чітко каже, що представники армії не можуть обмежувати права громадян України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини