Головна Новини Політика рада Стало відомо, скільки нардепів можуть потрапити до реєстру олігархів
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки нардепів можуть потрапити до реєстру олігархів

Закон буде прийнятий цієї осені

20 липня 2021, 13:55
Поділіться публікацією:

За словами голови партії "Слуга народу" Олександра Корнієнка, після прийняття закону про деолігархізацію до відповідного реєстру можуть потрапити до п'яти народних обранців. Сам же закон буде прийнятий восени 2021 року. Про це він повідомив в інтерв'ю "Українським новинам", пише видання "РБК-Україна".

Стало відомо, скільки нардепів можуть потрапити до реєстру олігархів

Верховна Рада України - фото з відкритих джерел

Корнієнко запевняє, що закон про олігархів в будь-якому випадку приймуть цієї осені. Крім того, він наголосив на необхідності зосередитися на доробці суміжного антитрастового законодавства, а також закону про АМКУ та ЗМІ.

Очільник "Слуги народу" також відповів, скільки народних депутатів можуть опинитися у реєстрі олігархів. За його словами, кількість дорівнюватиме п'яти, проте прізвищ нардепів він не розсекретив:

"Треба подивитися, яка буде кінцева версія закону. Мені здається, що до 5-ти людей може претендувати. Називати колег не буду", — сказав Корнієнко, підкресливши, що мовиться не про депутатів зі "Слуги народу".

Нагадаємо, що в четвер, 1 липня, за проект закону про олігархів, ініційований Володимиром Зеленським, проголосували 275 нардепів. Як розповів спеціально для порталу "Коментарі" політичний експерт Дмитро Воронков, раніше в пресі з'явилася інформація про те, що напередодні голосування керівник фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія нібито попередив "слуг". Експерт також вважає, що документ має досить розмиті формулювання, а також механізми, якими можна грати. Якщо людина володіє медіахолдингом, медіаструктури, його, виходячи із законопроекту, можна назвати, на погляд влади, бізнесменом або олігархом. Не зрозуміло, чому власник будь-якого телеканалу обов'язково повинен мати стосунок до олігархату.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини