Головна Новини Політика рада Сергій Лабазюк фінансуватиме кампанію Разумкова - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Сергій Лабазюк фінансуватиме кампанію Разумкова - ЗМІ

Підтвердженням цьому журналісти вважають часті поїздки спікера парламенту в Хмельницьку область

24 травня 2021, 17:18
Поділіться публікацією:

Народний депутат-мажоритарник, член фракції "За майбутнє" Сергій Лабазюк може стати одним з ключових спонсорів гіпотетичного нового проекту, який, як очікується, може очолити спікер парламенту Дмитро Разумков. Про це в своєму матеріалі пише видання "Апостроф".

Сергій Лабазюк фінансуватиме кампанію Разумкова - ЗМІ

Сергій Лабазюк - фото з відкритих джерел

На думку журналістів, про це, серед іншого, можуть свідчити часті поїздки Дмитра Разумкова в Хмельницьку область.

Видання зазначає, що за березень-квітень спікер був там вже двічі. 11 березня він відвідував Хмельницьку АЕС, військовий госпіталь, академію прикордонної служби, університет управління та права, брав участь в круглому столі з місцевими бізнес-асоціаціями. В ході візиту 22 квітня глава парламенту ознайомився з роботою обласного серцево-судинного центру і взяв участь в церемонії відкриття реконструйованого корпусу кардіологічного диспансеру.

11 березня, саме через поїздки до Хмельницького з, за великим рахунком, пересічним робочим візитом, Разумков — чи то випадково, чи то навмисне — пропустив одне з засідань Ради національної безпеки і оборони.

Глава облради Віолетта Лабазюк супроводжувала спікера на всіх заходах. Вона є дружиною народного депутата від партії "За майбутнє" Сергія Лабазюк, який з 2012 року представляє у Верховній Раді виборчий округ №188 (частина міста Хмельницького, Хмельницький і Волочиський райони). Саме Лабазюка називають одним з реальних спонсорів майбутньої / гіпотетичної політсили Разумкова. Останнього з депутатом від "За майбутнє" нібито познайомила "сусідка" по області, нардеп від "Слуги народу" по округу №189 Олена Копанчук, відома декількома безглуздими фотоскандаламі і "кнопкодавством".

Журналісти нагадали, що Лабазюку належить компанія "Вітагро" (завод з виробництва соняшникової олії в Волочиську потужністю 55 т на добу) із земельним банком понад 80 тис. Га. "Вітагро" була фігурантом кримінальної справи про незаконну приватизацію державного заводу "Маяк" в Хмельницькій області. Справа закінчилася мировою угодою.

Також з Лабазюком пов'язують діяльність дорожньо-будівельної компанії "Хмельницьке ШБУ №56". За даними проекту "Закупівлі", за останні 10 років компанія отримала близько 400 підрядів на будівництво доріг на загальну суму близько 6,5 млрд грн. У 2016 році СБУ проводила обшуки в компаніях нардепа, які були пов'язані з грошовими махінаціями місцевої служби автодоріг. Лабазюк побився з представниками спецслужби. Серед звинувачень були ремонт дороги за гроші бюджету під час передвиборної кампанії, завищення обсягу використаних матеріалів, акти зі свідомо неправдивими даними про результати ремонту.

"Як для агромагната і власника дорожньо-будівельної фірми з мільярдними оборотами, декларація у Лабазюка більш ніж скромна. В готівці навряд чи набереться еквівалент 6 млн грн., офіційні доходи сім'ї чиновників за 2020 рік не дотягують і до 3 млн грн. Тому цілком ймовірно, що на підтримку політичного проекту Дмитра Разумкова витрачатиметься незадекларовану готівка. Втім, швидше за все, враховуючи біографію Лабазюка, Разумков і сам захоче диверсифікувати джерела своєї підтримки", — резюмує видання.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини