Головна Статті Політика рада «Слуга в білому». Що відомо про депутата Копанчук, яка потрапила в скандал біля Ради
commentss Cтатті Всі новини

«Слуга в білому». Що відомо про депутата Копанчук, яка потрапила в скандал біля Ради

Нардеп від партії "Слуга народу" Олена Копанчук викликала обговорення Мережі через фото біля нового авто

19 травня 2021, 19:05 comments3285
Поділіться публікацією:

26,5 га землі, 5 квартир і садовий будиночок в Севастополі, новий "Мерседес" і частки в десятці енергетичних і гірничодобувних компаній. Це неповний перелік активів народного депутата від "Слуг народу" Олени Копанчук, яка напередодні потрапила в об'єктиви фотокамер біля будівлі Верховної ради. Звичайна адвокат з Хмельницького після обрання в парламент вже не раз ставала об'єктом осуду з боку колег і преси.

«Слуга в білому». Що відомо про депутата Копанчук, яка потрапила в скандал біля Ради

О. Копанчук. Фото з відкритих джерел

Знімки, які перед початком засідання Верховної Ради у вівторок зробив парламентський фотограф Ян Доброносов, до вечора стали вірусними. Історія під заголовком "Слуга зустрілася з народом" облетіла ЗМІ. На фотографіях Олена Копанчук, вся в білому костюмі і з дорогою сумочкою, виходить з нового "Мерседеса", покупку якого за 2,4 млн грн ледь встигла задекларувати. Жінка підходить до огорожі навколо будівлі Ради і спілкується з літньою виборницю. "Слуга народу" і просто народ" — підписали цю фотографію у виданні "Букви". "Сумочка дорожче бабусиної однушки", "Слуги на Мерсах, а пані-народ за парканом з простягнутою рукою. Кому служите?", "У вас нєт хлєба? ну так кушайтє пірожниє!" — написали в коментарях користувачі соцмереж.

Доходи сім'ї Олени Копанчук

Олена Копанчук - один з десятків депутатів-мажоритарників, які до приходу до влади партії "Слуга народу" ніколи не обиралися до парламенту. У Хмельницькому, звідки депутат родом, вона працювала адвокатом у власному адвокатському бюро, їздила на старенькому "Мерседесі" 2003 року і поступово накопичувала земельні ділянки та квартири, як це роблять багато підприємців середньої руки в регіонах. В результаті, до початку виборчої кампанії у неї і чоловіка зібралося 17 земельних ділянок площею понад 26,5 га, при цьому дві ділянки — на родичів в Севастополі. Там же у сім'ї є садовий будиночок. За законами окупанта вона продавати їх поки не стала. Також екс-адвокат володіє двома квартирами в Хмельницькому і трьома у Львові. Доходи подружжю приносить з десяток невеликих енергокомпаній, в тому числі сонячних і гідроелектростанцій. При цьому на руках у сімейства в перерахунку на тверду валюту — максимум 100 тис. готівкових доларів.

До парламенту одна з компаній Копанчук, "Подільські кар 'єри", потрапляла в корупційний скандал з державним "Сумихімпромом": чиновників держпідприємства судили за переплату за сировину, і компанія виступала одним з його постачальників. Свій бізнес Копанчук переписала на чоловіка і сина Дмитра, хоча, згідно з антикорупційним законодавством, народні депутати повинні передавати активи третім особам, ззовні декларації.

Незважаючи на мільйонні доходи, "слуга" Копанчук увійшла в ганебний перелік мільйонерів, які орендують готель біля Верховної ради за рахунок коштів платників податків. А чоловіка депутата ще під час кандидатства Копанчук викрили в бажанні через суд підвищити собі пенсію по інвалідності. Місцеві ЗМІ зазначають, що приблизно в той же час, коли Копанчук судився за пенсію, він також захищав в суді лікаря, який нібито може бути причетним до корупції, а також відповідального за привласнення груп інвалідності. До слова, до виходу на пенсію чоловік Копанчук протягом 1999-2016 років працював на різних посадах в органах прокуратури України. Останнє місце роботи Володимира Копанчук в слідчих органах — заступник начальника слідчого відділу Управління з питань представництва інтересів громадян і держави в суді, протидії злочинності та корупції на тимчасово окупованій території півострова Крим Генеральної прокуратури України. А в Севастополі, як зазначалося вище, у сім'ї розміщений садовий будиночок і пару ділянок.

Чим запам'яталася Копанчук в Раді

Олена Копанчук вже не вперше потрапляє в "фотоскандали". Так в перший день роботи Ради вона відзначилася тим, що слухала виступи колег по парламенту босоніж. Крім того, Копанчук також стала однією з перших двох "кнопкодавів" від "Слуги народу" восени 2019 року, коли в Раді щосили бушував "турборежим". Незважаючи на передвиборчі обіцянки, "слугу" не позбавили депутатського мандата і Копанчук продовжує працювати в парламенті, подаючи регулярно запити уряду і силовикам про життя і проблеми Хмельницької області.

Старший син Олени Копанчук. 20-річний Дмитро пройшов до місцевої ради Рудковської ОТГ Самбірського району на Львівщині. Він став одним з наймолодших депутатів ради і в місцевих органах самоврядування в цілому. Додамо, що Дмитро став "нульовим" депутатом (один з 64 по всій Україні). Тобто за нього не проголосувала жодна особа (навіть він сам), однак при цьому партія "Слуга народу", яка набрала прохідну кількість голосів, обрала його як кандидата, який повинен отримати депутатський мандат.

Чому свій новий "Мерседес", після виходу з якого її відобразила камера парламентського фотографа, Олена Копанчук придбала саме працюючи у Верховній Раді? Можна припустити, що це спосіб продемонструвати собі й оточуючим, яким вдалим був вибір політичної партії для балотування в своєму округу. А можливо — "заслужений" результат важкої праці "слуги народу" на його — народу — благо протягом останніх двох років. Виборцю, втім, якщо нічого не зміниться, відповісти на це питання дадуть можливість не раніше, ніж в 2024 році.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Кукурузный Бицкит

27 травня 2021, 08:21

Будь у меня такие активы, я бы не шел в политику. Ну серьезно, смысл подставлять свою голову, дрочиться с всякими декларациями и общаться с клоунами, которые тебя во всем обвиняют. Погоня за наживой, лоббирование интересов определенных бизнес кругов за солидные бабки? Стоит ли это того, если у тебя итак 100 косарей зелени налом? Однозначно - нет.


Новини