Головна Новини Політика рада Рейтинг партій: новий лідер обходить слуг народу та збільшує відрив
commentss НОВИНИ Всі новини

Рейтинг партій: новий лідер обходить слуг народу та збільшує відрив

Опозиційна до влади "ЄС" обійшла "слуг народу" та закріпилася на першому місці у рейтингу

24 січня 2022, 13:10
Поділіться публікацією:

Нові результати соцдослідження оприлюднив КМІС. Так, якби вибори відбулися найближчої неділі, то перемогу отримала б опозиційна партія "Європейська Солідарність" на чолі якої стоїть п'ятий президент України Петро Порошенко. За ЄС готові проголосувати майже 19% співвітчизників.

Рейтинг партій: новий лідер обходить слуг народу та збільшує відрив

Верховна Рада. Фото: з відкритих джерел

Соціологи зазначають, що за рейтингом підтримка ЄС на сьогоднішній день перевищує підтримку інших партій.

Цікаво, що за "Європейською Солідарністю" йдуть одразу три партії, причому дві з них ділять між собою друге місце. У "Слуги народу" із 13,7%. Також у "Батьківщини" 13,7%. На четвертому місці — "ОПЗЖ" зі стабільними 11,6%.

Далі серед тих партій, які мають шанси подолати прохідний бар'єр у Раду, "Розумна політика", яка має 7,6%, "Сила та честь" (7,4%) та партія "Наші" Євгена Мураєва (5,5%). .

Трохи не вистачає для попадання до Ради таких політичних партій, як "Українська стратегія Гройсмана", Радикальна партія та УДАР4,5%.

У КМІС звертають увагу на те, що якщо порівнювати рейтинги грудня 2021 року та сьогоднішні результати, то найбільше зросла підтримка "Європейської Солідарності". Фактично ривок стався з 15,4% до 18,9%. Водночас найбільше обвал стався у партії "Слуга народу" – з 17,4% до 13,7%. Підтримка інших політичних сил залишилася на тому ж рівні.

Читайте також на порталі "Коментарі" – в Україні з'явився новий президентський рейтинг – Зеленський та Порошенко практично зрівнялися за рівнем підтримки і формально вони вдвох розмістилися на першому місці. Така ситуація ще раз підтвердила, що другого туру на президентських виборах не уникнути.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини