Головна Новини Політика рада Разумков розповів, чому помилкове прийняття закону про олігархів - це шанс для опозиції
commentss НОВИНИ Всі новини

Разумков розповів, чому помилкове прийняття закону про олігархів - це шанс для опозиції

Разумков вважає, що закон про олігарха був прийнятий з рядом помилок

25 вересня 2021, 08:35
Поділіться публікацією:

Глава Верховної Ради Дмитро Разумков вважає, що прийняття закону про олігархів пройшло при допущенні ряду серйозних помилок. Як інформує видання "Коментарі", таку думку спікер парламенту висловив в ефірі "Свободи слова Савіка Шустера" на ТРК "Україна".

Разумков розповів, чому помилкове прийняття закону про олігархів - це шанс для опозиції

Дмитро Разумков Фото: liga.net

Дмитро Разумков розкритикував саму процедуру прийняття закону про олігархів, назвавши її такою, що не є нормальним підходом в роботі Верховної Ради. Також спікер заявив, що він особисто не пам'ятає, щоб ще колись раніше така процедура застосовувалася в стінах парламенту.

Глава Верховної Ради вважає, що законопроект про олігархів був прийнятий не за скороченою процедурою, як кажуть на Банковій, оскільки такої процедури не існує. Це не 119-я стаття, це комбінація двох статей — 119-ої і 45-ої. Спікер висловив особисту думку, що ініціатори голосування пішли таким шляхом лише для того, щоб заплутати інших нардепів, ввести їх в оману.

Дмитро Разумков зазначив, що, як би там не було — рішення вже прийнято. Ось тільки воно прийнято в такий спосіб, що опозиція, при бажанні, може звернутися до Конституційного суду і оскаржити його. Є великі шанси, що в такому випадку процес просто буде заблокований.

Також спікер зазначив, що його правка, на якій він наполягав, прийнята. Головний її зміст полягає в тому, що ту чи іншу людину олігархом визнає НАЗКА, а не РНБО, як раніше говорив президент України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — голосування як лакмусовий папірець: експерти розповіли про наслідки прийняття закону про деолігархізації.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

фенікс

25 вересня 2021, 08:50

Разумков - типовий Іуда ! Батрачить на ахметок "со товаріщі" і навіть не криється. Гнати негайно з посади спікера !


Новини