Головна Новини Політика рада Рада заборонила в оголошеннях на роботу вказувати вік, стать і сексуальну орієнтацію
commentss НОВИНИ Всі новини

Рада заборонила в оголошеннях на роботу вказувати вік, стать і сексуальну орієнтацію

Люди, які вважають що їх дискримінували, зможуть поскаржитись до органів влади

24 вересня 2021, 12:42
Поділіться публікацією:

Верховна Рада в першому читанні прийняла законопроєкт, яким заборонять в оголошеннях на роботу вказувати вік, стать і сексуальну орієнтацію. Про це повідомляє пресслужба парламенту.

Рада заборонила в оголошеннях на роботу вказувати вік, стать і сексуальну орієнтацію

Верховна Рада України, фото з відкритих джерел

Також заборонятиметься звертати увагу в оголошеннях на колір шкіри, здоров'я, підозру чи наявність захворювання на ВІЛ, політичні та релігійні переконання, етнічне та соціальне походження та за мовними ознаками.

За цей законопроєкт віддали голос 296 депутатів.  

"Не вважаються дискримінацією у сфері праці встановлені цим Кодексом та іншими законами дії, а також обмеження прав працівників, що залежать від властивих певному виду робіт вимог (щодо віку, освіти, стану здоров’я, статі) чи зумовлені необхідністю посиленого соціального та правового захисту деяких категорій осіб", — йдеться у пояснювальній записці до закону. 

Люди, які вважатимуть, що їх дискримінували, можуть звертатися зі скаргою до державних органів та Уповноваженого Верховної Ради з прав людини. Правила по протидії з дискримінації повинні бути прописані у колективному договорі підприємства. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що за прогнозами нардепа Олексія Гончаренка, Верховна Рада скоро працюватиме без Разумкова. Олексій Гончаренко переконаний, що посада голови ВР найближчим часом стане вакантною. На запитання "Чи будете голосувати за рішення про відставку Дмитра Разумкова?" нардеп відповів, що він не буде за це голосувати. Однак депутат розповів, що не має жодних сумнівів стосовно того, що на посаду голови парламенту призначать першого заступника голови ВР Руслана Стефанчука.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Едуард

24 вересня 2021, 11:53

Таким чином, на посаду, наприклад, наукового співробітника Інституту мовознавства імені Потебні може претендувати людина, яка не володіє українською мовою?


Новини