Головна Новини Політика рада Рада посилить відповідальність за кнопкодавство
commentss НОВИНИ Всі новини

Рада посилить відповідальність за кнопкодавство

Відповідальність за кнопкодавство буде збільшена - Дмитро Разумков

15 січня 2021, 13:45
Поділіться публікацією:

Використання карток для голосування без присутності депутатів (так зване "кнопкодавство") — відомий грішок народних обранців. Боротися з ним тепер в черговий раз будуть на новому рівні. З такою заявою виступив спікер Верховної Ради Дмитро Разумков. При цьому чиновник наголосив на тому, що під час 9-го скликання явище кнопкодавства стало винятком.

Рада посилить відповідальність за кнопкодавство

Депутат-кнопкодав / фото news.24tv.ua

"Думаю, найближчим часом ми розглянемо ініціативи про посилення відповідальності за неперсональне голосування і введемо додаткові норми, які зроблять кнопкодавство практично нереальним. Можливо, будемо обговорювати введення штрафів", — сказав парламентарій.

Разумков також сказав, що подібні заходи дійсно ефективні, оскільки, за його словами, багато депутатів приходять зі скаргами на невиплату зарплат через пропуски голосування.

У найзагальнішому випадку Разумков підтримує ідею про позбавлення депутатського мандата тих нардепів, яких викрили в незаконному голосуванні.

"Ми зверталися до Конституційного суду з відповідним законопроектом, там сказали, що документ не відповідає Конституції. Думаю, будемо напрацьовувати можливість подачі даного питання повторно, але в іншій інтерпретації, щоб до кінця каденції змогли за це проголосувати", — додав він.

Як відомо, народних депутатів України часто звинувачують в кнопкодавстві. Раніше "Коментарі" писали про те, що член партії "Європейська солідарність" Володимир Ар'єв дорікнув двох парламентаріїв у відсутності на голосуванні за призначення на посаду міністра освіти і науки Сергія Шкарлета. На думку політика, Шкарлета незаконно оголосили новим главою МОН, адже момент голосування двоє з депутатів, які нібито підтримали його кандидатуру, були відсутні в залі, і за них кнопкодавили.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини