Головна Новини Політика рада Рада обрала нову суддю Конституційного суду: як голосували депутати
commentss НОВИНИ Всі новини

Рада обрала нову суддю Конституційного суду: як голосували депутати

"За" призначення Ольги Совгирі проголосували 293 депутати

27 липня 2022, 15:03
Поділіться публікацією:

27 липня Верховна Рада України призначила народну депутатку від "Слуги народу" Ольгу Совгирю суддею Конституційного суду. Про це повідомив депутат Ярослав Железняк.

Рада обрала нову суддю Конституційного суду: як голосували депутати

Ольга Совгиря (фото з відкритих джерел)

 За цю кандидатуру проголосували 293 депутати.

Як голосували інші фракції: "Європейська солідарність", "Батьківщина", "Голос" — не дали жодного свого голосу. Підтримали Ольгу Совгирю нардепи із "Слуги народу" — 220 голосів, "Платформи за життя та мир" — 15, "За майбутнє" — 14, групи "Довіра" — 18, "Відновлення України" — 14 та 12 — позафракційних.

 За інформацією Ярослава Железняка, Ольга Совгиря повідомила, що перед голосування вже написала заяву в апарат ВРУ щодо складання свого мандату.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що  Верховна Рада призначила нового генпрокурора України. Верховна Рада України сьогодні (27 липня) підтримала призначення нового генпрокурора України Андрія Костіна. Як стало відомо, "За" проголосувало 299 народних обранців. Наголошується, що на призначення генпрокурором Костіна прийшов і сам президент Володимир Зеленський. Довідково: Костін був народним депутатом України від фракції "Слуга народу".  

 

Також "Коментарі" писали про кадрові зміни у силовому блоціПрезидент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні 25 липня повідомив про перестановки у силовому блоці. Так, на посаду командувача Сил Спеціальних Операцій (СЗГ) ЗСУ призначено Віктора Хоренка, який є бойовим генералом. Попередній глава, Григорій Галаган, переводиться на роботу до СБУ з метою оновлення спецслужби. А голова Головного управління розвідки (ГУР) Кирило Буданов очолить комітет із питань розвідки при президенті.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини