Головна Новини Політика рада Проти яких екологічних проєктів виступає український бізнес — нардеп
commentss НОВИНИ Всі новини

Проти яких екологічних проєктів виступає український бізнес — нардеп

На думку Олега Бондаренка, влада не бореться з бізнесом, а хоче з ним співпрацювати — зокрема, в питаннях екології

11 червня 2021, 19:21
Поділіться публікацією:

Під час останніх з'їздів форуму "Україна 30" влада не змогла обійти стороною тему екології. Обговорювалися різні проєкти, а також законодавчі ініціативи з цієї галузі, їх плюси і мінуси. Нардеп від "Слуги народу" Олег Бондаренко  поділився з порталом "Коментарі" своєю думкою щодо окремих "екологічних" законопроєктів і опору, який вони зустрічають.

Проти яких екологічних проєктів виступає український бізнес — нардеп

Олег Бондаренко про зв’язок бізнесу та екології. Фото: Слуга народа

За словами політика, неприйняття окремих слушних пропозицій з питань екології в Україні існує і дуже давно. Найчастіше обурення виникають через документи, якими прописується механізм контролю великого бізнесу і його впливу на навколишнє середовище.

"Мова йде про законопроєкт 3091, що стосується державного екологічного контролю, вводить нові формати роботи служби цього контролю, а також про законопроєкт 4167 про запобігання, зменшення і контроль промислового забруднення. Це ті два законопроєкти, які дуже болісно сприймає великий бізнес", — пояснює Олег Бондаренко.

Нардеп каже, що нині часто говорять, мовляв за останні два роки бізнесмени знайшли в стінах Верховної лобістів для своєї діяльності. За словами Бондаренко, таким чином зазначені законопроєкти начебто намагаються "всіма правдами і неправдами" утримати від схвалення парламентом.

"Але ми впевнені в собі, ми наполегливі! — каже депутат. — Тому будемо їх проштовхувати, і, нарешті, приймемо законопроєкти ще за нашої каденції".

При цьому, як роз'яснює Олег Бондаренко, мова йде не про боротьбу з бізнесом.

"Ми завжди схильні до того, щоб знайти спільну мову, тому можемо йти на поступки. Але, на жаль, в свою чергу бізнес не хоче йти на поступки нашим інновацій та поглядами. Найбільша проблема — це спроба бізнесу залишити статус кво", — говорить політик.

Те, що відбувається в економічній та інших галузях українського життя, народний обранець називає дуже сприятливою для великого бізнесу атмосферою. І такий підхід автори "еко-законопроєктів" хочуть "трохи зламати".

"Тобто ми не хочемо ставити бізнесменів в якісь несприятливі умови. Ми хочемо разом із ними розробити умови, які були б вигідні для ведення промислової діяльності, але так, аби це водночас не відбивалося на життєдіяльності майбутніх поколінь. Щоб промисловість була екологічною, а наші нащадки могли дихати чистим повітрям і пити незабруднену воду", — підкреслив Бондаренко.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, чому Україна потребує "зеленої" енергетики і як вона вплине на економічні показники. Подробиці — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про думку експертів щодо збільшення оподаткування для великих промислових гравців на українському ринку і його зв'язок із екологією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини