Головна Новини Політика рада Профільний комітет погодив відставку Лапутіної з посади міністра у справах ветеранів
commentss НОВИНИ Всі новини

Профільний комітет погодив відставку Лапутіної з посади міністра у справах ветеранів

Комітет Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів рекомендував парламенту прийняти відставку міністра у справах ветеранів України Юлії Лапутіної. Про це, у коментарі Укрінформу повідомила нардеп Тетяна Третьякова

6 лютого 2024, 13:00
Поділіться публікацією:

Голова Комітету ВР з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Тетяна Третьякова розповіла, що члени комітету підтримали відставку Юлії Лапутіної.

Профільний комітет погодив відставку Лапутіної з посади міністра у справах ветеранів

Депутатам рекомендували звільнити Лапутіну

Окрім того, комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти її відставку.

Прокоментував заяву Лапутіної на звільнення військовий Роман Кротевич. Він висловив сподівання, що наступний міністр хоч щось робитиме для ветеранів і сам буде учасником бойових дій.

Нагадаємо, як повідомляв портал "Коментарі", спікер ВР Руслан Стефанчук повідомив, що до Верховної Ради 5 лютого надійшла заява від Юлії Лапутіної про відставку з посади міністра у справах ветеранів України. Він підкреслив, що заяву буде розглянуто на найближчому пленарному засіданні парламенту.

Відреагував на заяву Лапутіної і президент Володимир Зеленський. За його словами, він обговорив с головою Кабіну Денисом Шмигалем посилення політики героїв – політики ветеранів. Кроки, які подолають наявні проблеми в цій сфері та додадуть упевненості нашим людям, кроки перезавантаження. "За всієї поваги до пані міністра, це питання виключно менеджменту", — сказав президент і додав, що Україні потрібні сила, свіжа енергія й достатнє лідерство в кожній сфері. 

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що у грудні 2020 депутати Верховної Ради України призначили новим міністром у справах ветеранів Юлію Лапутіну. За її кандидатуру віддали свої голоси 248 народних депутатів. У профільного парламентського комітету із захисту прав ветеранів був свій кандидат — Олександр Порхун.

Також портал "Коментарі" розповідав, що міністерка у справах ветеранів України Юлія Лапутіна у 2023 році отрималазарплату у розмірі 943,3 тис. гривень. Про це свідчать дані, які надали у Міністерстві у справах ветеранів у відповідь на запит порталу. Усього за 12 місяців 2023 року очільниці Міністерства у справах ветеранів Юлії Лапутіної було нараховано 1,17 млн гривень заробітної плати. Сюди входить оклад – 753,5 тис. гривень, а також різноманітні додаткові виплати. Зокрема надбавка у зв'язку з роботою, що передбачає доступ до державної таємниці – 150,7 тис. гривень, а також кошти за відрядження 267,6 тис. гривень. Однак після сплати податків – 228,5 тис. гривень – фактична зарплата Лапутіної становить 943,3 тис. гривень.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.ukrinform.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини