Головна Новини Політика кабмін Найбільш очікувана відставка. Міністр у справах ветеранів написала заяву на звільнення
commentss НОВИНИ Всі новини

Найбільш очікувана відставка. Міністр у справах ветеранів написала заяву на звільнення

До Верховної Ради надійшла заява Юлії Лапутіної про відставку з посади міністра у справах ветеранів України, про це у Фейсбуці повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, повідомляє портал «Коментарі»

5 лютого 2024, 18:31
Поділіться публікацією:

До Верховної Ради 5 лютого надійшла заява від Юлії Лапутіної про відставку з посади міністра у справах ветеранів України, повідомив Руслан Стафанчук.

Найбільш очікувана відставка. Міністр у справах ветеранів написала заяву на звільнення

Ветерани вимагали відправити Лапутіну у відставку

Він підкреслив, що заяву буде розглянуто на найближчому пленарному засіданні парламенту.

Прокоментував заяву Лапутіної у Телеграмі нардеп Ярослав Железняк.

"Давно очікували цю відставку"
, — написав він.

Нагадаємо, у грудні 2023 року представники ветеранського руху вимагали відставки міністерки у справах ветеранів. Там заявили, що керівництво Міністерства у справах ветеранів не справляється з обов'язками. У ветеранському русі підкреслили, що 5 грудня 2023 року міністерка представила звіт — красиву презентацію без цифр, фактів і ключових показників. Проте насправді, міністерство провалило роботу з ветеранами.

Представники ветеранського руху заявили, що Юлія Лапутіна провалила роботу, її управління є неефективним і шкодить ветеранам, родинам загиблих і всім дотичним. Керівництво міністерства, також звинувачували у проваленій комунікації зі спільнотою. Лапутіну також звинувачували у тому, що її міністерство жодним чином не допомагала людям, які повернулися з російського полону. Тільки дякуючи патронатній службі "Азову" вони отримують лікування й реабілітацію, заявили у ветеранському русі. Більше того, там припустили, що Лапутіна навіть не знає, скільки в Україні є ветеранів.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що у грудні 2020 депутати Верховної Ради України призначили новим міністром у справах ветеранів Юлію Лапутіну. За її кандидатуру віддали свої голоси 248 народних депутатів. У профільного парламентського комітету із захисту прав ветеранів був свій кандидат — Олександр Порхун.

Також портал "Коментарі" повідомляв, що міністерка у справах ветеранів України Юлія Лапутіна у 2023 році отримала зарплату у розмірі 943,3 тис. гривень. Про це свідчать дані, які надали у Міністерстві у справах ветеранів у відповідь на запит порталу. Усього за 12 місяців 2023 року очільниці Міністерства у справах ветеранів Юлії Лапутіної було нараховано 1,17 млн гривень заробітної плати. Сюди входить оклад – 753,5 тис. гривень, а також різноманітні додаткові виплати. Зокрема надбавка у зв'язку з роботою, що передбачає доступ до державної таємниці – 150,7 тис. гривень, а також кошти за відрядження 267,6 тис. гривень. Однак після сплати податків – 228,5 тис. гривень – фактична зарплата Лапутіної становить 943,3 тис. гривень.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ОМ

6 лютого 2024, 07:19

Хай поверне гроші, паразита!


Новини