Головна Новини Політика рада Зауваження на 9 аркушах. Лубінець розповів чому неможна надавати ТЦК додаткові повноваження
commentss НОВИНИ Всі новини

Зауваження на 9 аркушах. Лубінець розповів чому неможна надавати ТЦК додаткові повноваження

Омбудсмен Дмитро Лубінець розкритикував урядовий законопроєкт про мобілізацію у частині надання додаткових повноважень ТЦК. Про це він сказав в ефірі Радіо NV. Зокрема, за його словами, багато положень порушують Конституцію

26 лютого 2024, 12:22
Поділіться публікацією:

Дмитро Лубінець відзначив, що надіслав свої зауваження щодо законопроєкту про мобілізацію голові комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександру Завітневичу. За його словами, опис зауважень зайняв аж 9 аркушів. Також ці рекомендації подано через процедуру правок.

Зауваження на 9 аркушах. Лубінець розповів чому неможна надавати ТЦК додаткові повноваження

Дмитро Лубінець

Омбудсмен підкреслив, що підтримає ухвалення законопроєкту про мобілізацію, якщо його правки будуть підтримані.

Окрім того, Лубінець підкреслив, що головною пересторогою є те, що урядовий законопроєкт порушує Конституцію. За його словами, працівники ТЦК є військовими, а Основний закон чітко каже, що представники армії не можуть обмежувати права громадян України.

"Це є пряма норма нашої Конституції. Це – основне питання, яке я постійно намагаюся донести до нардепів та Міноборони",
— підкреслив омбудсмен.

Лубінець підкреслив, що до законопроєкту про мобілізацію подано величезну кількість правок, з допомогою яких, ймовірно вдасться змінити документ так, щоби він не порушував Конституцію та права громадян.

Нагадаємо, депутати у першому читанні ухвалили урядовий законопроєкт про мобілізацію. До 21 лютого народні депутати подали тисячі правок в документ. Очікується, що профільний комітет буде їх розглядати протягом кількох тижнів. Тільки після цього законопроєкт винесуть на голосування у другому читанні.

Портал "Коментарі" повідомляв, що глава держави під час пресконференції за підсумками форуму "Україна. Рік 2024" прокоментував законопроєкт про мобілізацію, який викликав чимало обговорення у суспільстві. Він запропонував народним депутатам працювати, а потім подивитися, що з того вийде.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини