Головна Новини Політика рада Позачергове засідання Ради: чи розблокують депутати підписання законів про судову реформу
commentss НОВИНИ Всі новини

Позачергове засідання Ради: чи розблокують депутати підписання законів про судову реформу

Голова парламенту Дмитро Разумков доручив провести засідання першому заступнику голови Верховної Ради

20 липня 2021, 13:11
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 20 липня, о 14:00 відбудеться позачергове засідання Верховної Ради України. На порядку денному — розгляд 10-ти проектів постанов про скасування рішень ВР щодо прийняття законів, що стосуються реформи судочинства (законопроекти №3711-р, №5068, №5069) та трансформації Укроборонпрому (№3822).

Позачергове засідання Ради: чи розблокують депутати підписання законів про судову реформу

Верховна Рада України - фото з відкритих джерел

Портал "Коментарі" звернувся до експертів, щоб дізнатися, наскільки ймовірним є те, що їх розблокують, а також, чому це слід (не слід) робити.

Сьогоднішні постанови будуть провалені в парламенті

Політичний експерт Олександр Антонюк вважає сьогоднішній порядок денний позачергового пленарного засідання — суто технічно-процедурним питанням.

"Як показує практика, подібного роду постанови (про скасування рішень Ради) подають в основному опозиційні сили. Мета — створення інформаційних приводів і політичне позиціонування. Робиться це, щоб використовувати можливість нагадати про себе, а не з розрахунку, що дані ініціативи наберуть необхідні 226 голосів", — пояснює Олександр Антонюк.

Він упевнений, що сьогоднішні постанови теж будуть провалені в парламенті, що дозволить голові Верховної Ради, згідно з Регламентом, підписати прийняті законопроекти і передати на підпис президенту.

Не можна приймати поспішних рішень, а прийнято саме такі

Доктор права, адвокат Іван Ліберман вважає, що прийняті раніше Радою рішення сьогодні розблокують, що навряд чи піде на користь нашій державі.

"Не можна приймати поспішних рішень, а прийняті саме такі. У тому числі щодо "реформи" судочинства в Україні. Недарма необдумані речі, зафіксовані в проектах законів, вже потрапили під серйозну критику, — зазначає Іван Ліберман. — Не повинно бути в Україні контролю над судовою гілкою влади у вигляді так званих "міжнародних експертів" — з правом прийняття рішення або вето. У нас достатньо своїх потужних фахівців. Якщо ж залишати іноземців у комісіях з відбору кандидатів у судді, то остаточне рішення має бути за вітчизняними експертами в таких комісіях".

Що стосується реформування Укроборонпрому, то спершу слід посилити його фахівцями і поставити на ноги. А поспішно щось змінювати в концерні, що стоїть на колінах, загрожує новими проблемами, попереджає доктор права.

Раніше портал "Коментарі" писав, що Зеленський підписав Батумську декларацію: що Україні дає цей документ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Николай Логвиненко

20 липня 2021, 17:00

ze-клёуны опять чегое-то мундрят. Ну мундрилы, вы даёте...


Новини