Головна Новини Політика рада Повний розрив з РФ та шлях до ЄС: про що говорять нещодавні рішення Ради – чи актуальні вони зараз
commentss НОВИНИ Всі новини

Повний розрив з РФ та шлях до ЄС: про що говорять нещодавні рішення Ради – чи актуальні вони зараз

Парламентарі ухвалила низку важливих рішень, враховуючи війну в Україні та запит суспільства на такі нововведення

20 червня 2022, 11:55
Поділіться публікацією:

Верховна Рада провела чергове пленарне засідання, у процесі якого розривала угоди з СНД, забороняла російську музику та імпорт друкованої продукції, ухвалила євроінтеграційне звернення, підтримала низку інших рішень. Експерти оцінили для видання "Коментарі" підсумки роботи нардепів.

Повний розрив з РФ та шлях до ЄС: про що говорять нещодавні рішення Ради – чи актуальні вони зараз

Верховна Рада України Фото: Facebook Верховної Ради

Через парламент проштовхується чимало неоднозначних законів

Керівник Фонду "Українська політика" Костянтин Бондаренко вважає, що Рада зараз таке враження, приймає цілу низку законів, які навряд чи мали б шанс на успіх у мирних умовах.

"Користуючись війною, бойовими діями, певними настроями у суспільстві через парламент проштовхується чимало неоднозначних законів. Це і деякі недільні, і намір сьогодні ратифікувати досить спірну Конвенцію Стамбульську (Конвенції Ради Європи про запобігання домашньому насильству, відома також як Стамбульська конвенція – прим. ред.). Реально зараз говорити про якість законів не доводиться", – упевнений Костянтин Бондаренко.

Він із жалем зазначає, що нардепи не зосереджуються на життєво важливих питаннях.

"У прицілі їхньої уваги, як правило, те, що цікавить наших західних партнерів, а не українське суспільство", – резюмує експерт.

У нас є чудовий приклад Польщі та країн Прибалтики. Їм вдалося практично повністю видавити росію у всіх її проявах

Консультант з політичного та антикризового PR, політичний експерт Тетяна Лупова розмірковує так:

"До 24 лютого – початку широкомасштабного російського вторгнення – депутати працювали з великими канікулами та частими відгулами. Тепер їм доводиться робити набагато більше. Крім тих питань, які через військові дії потрібно вирішувати терміново, доводиться наздоганяти те, що не було зроблено під час".

На думку Тетяни Лупової, захист українського інформаційного простору від російської експансії – серед того, що потрібно було зробити давно.

"Погано, що це зрозуміли лише зараз, добре, що хоч зрозуміли, – зазначає експерт. – У нас є чудовий приклад Польщі та країн Прибалтики. Їм вдалося практично повністю видавити росію у її проявах. Це допомагає зберегти незалежність держави".

Читайте також на порталі "Коментарі" — Дмитро Кулеба розповів, як воюватиме Україна, якщо постачання зброї не буде




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

20 червня 2022, 12:06

Як би Зе-Асад не намагався надати собі патріотичного шарму, він зі своїми корумпованими увійде в історію як той, хто остаточно занапастив Україну. Єдина втіха - з собою потягне Росію. Тобто, українське суспільство-шахід, православний. Старому дурню - Путіну треба було обрати гроші, все б вийшло. Маразм підказав йому обрати зброю - отримав сором від коміка, який їздив гастрабайтером в Росію заробляти рублі.


Новини