Головна Новини Політика рада Політолог: Офіс президента зібрався позбавляти Разумкова його «шиї» у Верховній Раді
commentss НОВИНИ Всі новини

Політолог: Офіс президента зібрався позбавляти Разумкова його «шиї» у Верховній Раді

На Банковій все-таки вирішили міняти Разумкова на когось більш лояльного

21 вересня 2021, 07:54 comments1651
Поділіться публікацією:

На Банковій придумали, як послабити спікера парламенту Дмитра Разумкова і зробити його більш лояльним до президента Зеленського. Як передає портал "Коментарі", про це на своїй сторінці в Facebook пише політолог Віктор Таран.

Політолог: Офіс президента зібрався позбавляти Разумкова його «шиї» у Верховній Раді

Дмитро Разумков Фото: liga.net

Він зазначає, глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія ініціює відставку керівника Апарату ВРУ, запропонувавши на цю посаду свою людину. Відповідний лист було надіслано на ім'я голови Верховної Ради. Політолог зазначає, тут все просто — за законом саме керівник Апарату, здійснює оперативне управління секретаріатом парламенту: організовує роботу парламентських комітетів, звільняє і призначає працівників комітетів, забезпечує фінансову роботу парламенту, керує каналом "Рада", відповідає за організацію міжнародних зв'язків, у тому числі за напрямок законопроектів на розгляд Венеціанської комісії. Фактично це "шия", яка поєднує голову Разумкова з "тілом апарату". У разі його звільнення Разумков втрачає повноцінний контроль за організаційною роботою парламентської роботи.

"Найсмішніше, що більшість не зможе призначити свого керівника апарату, тому що за законом нового кандидата повинен подавати — спікер парламенту. Тому ключова ідея ініціативи — послабити Разумкова, зробивши його більш лояльним до прохань Зеленського. Ну, і, звичайно, це голосування дасть Разумкова чіткий сигнал — ти наступний. А ось піддасться на шантаж Разумков чи ні, покаже час і цей пленарний тиждень ", — написав Віктор Таран.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Арахамія розставив крапки над "і" в питанні відставки Разумкова.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини