Головна Новини Політика рада Пільги для "євробляхерів" та звіт Генпрокурора: за що голосуватиме Верховна Рада в четвер
commentss НОВИНИ Всі новини

Пільги для "євробляхерів" та звіт Генпрокурора: за що голосуватиме Верховна Рада в четвер

Також нардепи розглядатимуть захист прав дітей, порушених через децентралізацію, та програми підтримки для молодих фермерів

17 лютого 2021, 23:15
Поділіться публікацією:

У четвер відбудеться передостаннє пленарне засідання Верховної Ради на цьому тижні. Нардепи працюватимуть весь день. Всього на порядку денному 57 питань, до більшості законопроектів подані альтернативні. Про деталі пленарного четверга розповів нардеп від "Слуги народу" Павло Фролов.

Пільги для "євробляхерів" та звіт Генпрокурора: за що голосуватиме Верховна Рада в четвер

Верховна Рада пропонує останню пільгу євробляхерам. Фото: відриті джерела

Найважливіші, на думку парламенту, питання переміщують у порядку денному на самий початок. Засідання 18 лютого розпочнеться зі звіту Генерального прокурора про діяльність усієї прокуратури. Після цього народні депутати перейдуть до розгляду питання про призначення судді Конституційного Суду України. Профільний комітет ВР рекомендував призначити на цю посаду юриста Віктора Кичуна.

Нардепи розглядатимуть питання створення Тимчасової слідчої комісії для розслідування порушення прав дитини під час здійснення децентралізації.

На затвердженні у першому читанні перебуває законопроект про передачу 138 млн гривень на діяльність Центру мікрохірургії ока. Також Верховна Рада обговорить створення Фонду гарантування кредитів для фермерських господарств, а також програми підтримки для молодих фермерів.

Окрім цього Верховна Рада може дати "останній шанс" для пільгового розмитнення "євроблях" — автівок, ввезених з Європи. Норму пропонують затвердити для транспорту, ввезеного до кінця 2020 року. Автовласникам хочуть дозволити заплатити за зниженою на 2/3 ставкою — в середньому 1000 євро усіх митних і податкових зборів за одну машину.

Нагадаємо, у середу Верховна Рада включила до порядку денного аж 7 законопроектів про енергетику, але встигла розглянути лише один. "Коментарі" розповідали, що єдиний, прийнятий законопроект з "енергетичних", стосується атмосферного повітря та адаптації українського законодавства у цій сфері до європейського.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини