Головна Новини Політика рада "Енергетичний день" - Верховна Рада розгляне 7 законопроектів про енергетику на засіданні в середу
commentss НОВИНИ Всі новини

"Енергетичний день" - Верховна Рада розгляне 7 законопроектів про енергетику на засіданні в середу

Адаптація українського законодавства про захист атмосфери до європейського, банкрутство Енергоринку та екологічні інспекції - чи встигне Рада все в один день

16 лютого 2021, 23:26
Поділіться публікацією:

Верховна Рада 17 лютого запланувала собі "день енергетики". У порядку денному аж 7 "енергетичних" законопроекти. Всього на порядку денному на середу 52 питання, більшість з який було перенесено з попередніх засідань. Перелік законопроектів та постанов для розгляду опублікований на офіційному порталі парламенту України.

"Енергетичний день" - Верховна Рада розгляне 7 законопроектів про енергетику на засіданні в середу

Верховна Рада розгляне питання енергетики. Фото: відкриті джерела

Майже на самому початку засідання, п'ятим у черзі стоїть розгляд законопроекту №4259 "Про охорону атмосферного повітря". Проект передбачає адаптацію національного законодавства до вимог Монреальського протоколу. Згідно них, Україна має поступово скорочувати до повного припинення користування та виробництво хімічних речовин задля збереження озонового шару. Законопроект розглядатимуть у першому читанні.

Під номером 24 і з низькою вірогідністю на розгляд у прийдешньому засіданні значиться законопроект №2390 про "Заборону банкрутства Держпідприємства Енергоринок". Законопроект вже був у сесійній залі на другому читанні, але не пройшов його. Наразі він пропонує, окрім заборони банкрутства означеної установи, гарантії для вчасного погашення заборгованості на "старому" електроенергетичному ринку, а також передумови для стабільних виплат на "новому".

28 та 39 у черзі записані законопроекти, які не рекомендовані профільними комітетами Верховної Ради до прийняття: №3097, який пропонує грошові відшкодування споживачам комунальних послуг у десятикратному розмірі,  а також №4118, який може дозволити будь-де встановлювати телекомунікаційні мережі, включаючи будмайданчики, школи, лікарні та режимні об'єкти. 

Ще один законопроект №3091, який стосується реформи екологічного контролю, і включений за номером 41 у порядок денний, профільний комітет ВР рекомендує суттєво доопрацювати через надмірні повноваження екологічної інспекції, запропоновані у ньому.

Також на засіданні у середу Верховна Рада планує озвучити висновок Комітету з депутатської етики щодо висловлювань нардепа Рудика. "Коментарі" повідомляли, що Рудика звинуватили у сексизмі на адресу його колеги Мар'яни Безуглої.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини