Головна Новини Політика рада Парламент знову може зібратися через закон про мобілізацію: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Парламент знову може зібратися через закон про мобілізацію: яка причина

Є всі підстави, що у другій половині травня закон про мобілізацію набуде чинності

12 квітня 2024, 10:44 comments3052
Поділіться публікацією:

Верховна Рада України може знову зібратися для голосування згідно із законом про мобілізацію. У "Слузі народу" назвали причину, коли це може статися. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в ефірі загальнонаціонального телемарафону зробила заступник голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук.

Парламент знову може зібратися через закон про мобілізацію: яка причина

Верховна Рада. Фото: сайт Верховної Ради України

"В самому законі є термін набуття чинності. Це місяць з часу його публікації, а публікація настає одразу після підписання президентом. Я дуже сподіваюсь, що деякі колеги з Верховної ради не будуть реєструвати блокуючі постанови, бо є таке право в кожного народного депутата заблокувати підписання (Ред. — президентом). І для цього треба буде зібратися ще раз і провалити цю блокуючу постанову", — розповіла нардеп.

На її думку, у другій половині травня закон про мобілізацію набуде чинності.

"Адже як тільки президент підпише, його буде опубліковано і там плюс місяць", — зазначила Євгенія Кравчук.

Зазначимо, Верховна Рада України ухвалила у другому читанні законопроект про мобілізацію №10449. За відповідне рішення проголосували 283 народні обранці.

Якщо ж говорити про голосування щодо фракцій та груп, то за законопроект дали голоси наступним чином: "Слуга народу" – 192, "ЄС" – 0, "Батьківщина" – 2, "Платформа за життя та мир" – 18, "Голос" – 16, "Відновлення" – 16, "За майбутнє" – 12, "Довіра" – 15, Позафракційні – 12.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чим завершилася епопея навколо нового мобілізаційного законопроекту: на що чекати далі. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю нашому виданню детально проаналізували ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини