Головна Новини Політика рада Ось такий поворот: українським парламентом можуть керувати двоє спікерів одночасно
commentss НОВИНИ Всі новини

Ось такий поворот: українським парламентом можуть керувати двоє спікерів одночасно

Якщо Разумкова нелегітимно відсторонять - він може теоретично поновитися за рішенням суду

5 жовтня 2021, 12:49
Поділіться публікацією:

У президентській фракції "Слуга народу" дуже поспішають, хочуть якомога швидше зняти Дмитра Разумкова з поста голови Верховної Ради. Сьогодні за допомогою голосів сателітів у парламенті відсторонили спікера від ведення засідань Ради. А вже у четвер хочуть і зовсім поставити на голосування питання про його відставку. Як інформує видання "Коментарі", про це на своїй сторінці в Facebook пише український історик, політолог Віктор Таран.

Ось такий поворот: українським парламентом можуть керувати двоє спікерів одночасно

Дмитро Разумков. Фото: Українська правда

Політолог розповідає, 240 народних депутатів відсторонили Дмитра Разумкова від ведення сесії. Свої голоси дали нардепи "Слуги народу" — 200, "За майбутнє" — 16, "Довіра" — 18, "Голос" — 3 і позафракційні — 3. Не підтримали таке рішення ОПЗЖ, "ЄС" і "Батьківщина".

"А тепер найцікавіше. Голосування за відставку хочуть поставити на четвер, що суперечить регламенту і Конституції. Але відповідає "трактуванню регламенту "слугами". Це пряма цитата Корнієнка! І в разі, якщо Разумкова нелегітимно відсторонять, — він може теоретично поновитися за рішенням суду. І, якщо таке станеться, — матимемо двох спікерів парламенту. Одним словом, політика перетворюється на фарс. З елементами насадження в Україні диктатури", — зазначив Віктор Таран.

Він додає, зараз потрібно уважно спостерігати за тим, які політсили та політики будуть брати у цьому фарсі участь, ведучи країну до авторитаризму й диктатури.

Читайте також на порталі "Коментарі" — за голосування по відставці Дмитра Разумкова вже тривають відкриті торги: український політолог Валерій Клочок розкрив подробиці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

5 жовтня 2021, 12:13

Він сам, спільно з Зерошенко, вів/прийшов виборчу кампанію на брехні та маніпуляціях - то нема причин дивуватись. Патріотично, вже 30 років, створюють враження одного, роблять інше.


Новини