Головна Новини Політика рада Оновлений рейтинг партій: що змінилося порівняно з початком грудня
commentss НОВИНИ Всі новини

Оновлений рейтинг партій: що змінилося порівняно з початком грудня

Стало відомо, які політсили можуть пройти до Ради

22 грудня 2021, 12:12
Поділіться публікацією:

Якби вибори до Верховної Ради відбулися найближчої неділі, то з великою ймовірністю, як і у 2019-му перемогу б здобула провладна партія "Слуга народу". За неї сьогодні готові віддати свої голоси 19,2% співвітчизників, які визначилися зі свїми політичними вподобаннями. На початку грудня цифри були трохи меншими. Тоді "слуги народу" мали рівно 18%. Про це повідомляє видання "Коментарі", з посиланням на дані опитування соціологічної групи "Рейтинг".

Оновлений рейтинг партій: що змінилося порівняно з початком грудня

Верховна Рада. Фото: Getty Images

Компанію "Слузі народу" у новому парламенті може скласти така партія як "Європейська Солідарність", за яку сьогодні готові проголосувати 14,1%. У грудні таких було 13,7%. Також з великою ймовірністю в нову Раду проходить "Батьківщина". Має сьогодні 11,1%, на початку грудня було 11,4%. Має шанси потрапити до парламенту також партія "ОПЗЖ". Має сьогодні 10,5%, на початку грудня було 11,4%.

Також на межі влучення до парламенту "Українська стратегія Гройсмана" з 6,8%, партія "Сила та честь" з 6,5%. Дещо подумав рейтинг у партії колишнього спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова, сьогодні у його політичній силі 6%. Натомість партія Євгена Мураєва "Наші" трохи додала у відсотковій підтримці і сьогодні має 5,7%.

За даними соціологів, за бортом наступного парламенту можуть опинитися такі політичні команди, як Радикальна партія, Удар, Свобода, Голос, Партія Шарія. Їм поки що не вистачає кілька відсотків, щоб переступити 5-відсотковий бар'єр і мати шанси на потрапляння до нового складу Ради.

Читайте також на порталі "Коментарі" – дві партії не можуть поділити перше місце у рейтингу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини