Головна Новини Політика рада Свіжий рейтинг від КМІС: дві партії не можуть поділити перше місце
commentss НОВИНИ Всі новини

Свіжий рейтинг від КМІС: дві партії не можуть поділити перше місце

На початок грудня у рейтингу політичних партій "Європейська солідарність" та "Слуга народу" умовно ділять перші два рядки.

13 грудня 2021, 16:18
Поділіться публікацією:

На початок грудня у рейтингу політичних партій "Європейська солідарність" та "Слуга народу" умовно поділяють перші дві позиції. Як повідомляє портал "Коментарі", про це свідчать результати опитування КМІС.

Свіжий рейтинг від КМІС: дві партії не можуть поділити перше місце

Верховна Рада. Фото: Українська правда

За тими даними, які мають соціологи, найбільшою підтримкою користується партія п'ятого президента Петра Порошенка "Європейська Солідарність". На сьогоднішній день її готові підтримати 13,7% серед тих, кого вдалося опитати та 19,8% — серед тих, хто вже визначився зі своїми політичними уподобаннями.

Практично ніздря у ніздрю з партією "Європейська Солідарність" йде провладна партія "Слуга народу". Вона має 12,7% серед усіх опитаних і 18,4% — серед тих, хто знає за кого голосуватиме на найближчих парламентських виборах.

У КМІС пояснюють, що обидві партії мають практично однакові шанси посісти перше місце на виборах до Верховної Ради. Різниця у підтримці на сьогоднішній день на рівні статистичної похибки.

На третьому місці, за даними КМІС, розташувалася партія "Батьківщина". Юлія Тимошенко та її політсила потіснила на цій позиції обійшли партію "ОПЗЖ", яка тепер лише четверта.

Формально п'ятивідсотковий бар'єр долають "Сила та честь", Радикальна партія та "Українська стратегія Гройсмана". Цікаво, що за опитуванням КМІС у партії колишнього голови Верховної Ради Дмитра Разумкова "Розумна політика" лише 4,8% серед тих, хто визначився. Тобто партія близька до влучення до нового складу Верховної Ради, але на межі. При цьому інші соціологічні компанії показують поки що віртуальну партію Разумкова вище 7% та впевнене потрапляння до Верховної Ради.

Читайте також на порталі "Коментарі" – в Україні з'явився новий президентський рейтинг.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини