Головна Новини Політика рада Омбудсмен закликав Раду ухвалити законопроєкт про мобілізацію, але є нюанс
commentss НОВИНИ Всі новини

Омбудсмен закликав Раду ухвалити законопроєкт про мобілізацію, але є нюанс

Раніше омбудсман розкритикував оновлений законопроєкт, зазначивши, що він містить антиконституційні норми

7 лютого 2024, 08:14 comments1067
Поділіться публікацією:

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубинець закликав парламент ухвалити оновлений законопроєкт про мобілізацію у першому читанні. Раніше омбудсмен зазначав, що цей документ порушує, зокрема, норми Конституції. Як повідомляє портал "Коментарі", свою позицію він озвучив у Телеграм.

Омбудсмен закликав Раду ухвалити законопроєкт про мобілізацію, але є нюанс

Мобілізація в Україні. Фото: з відкритих джерел

Він повідомив, що увечері 6 лютого відбулася термінова нарада з міністром оборони України Рустемом Умеровим. На зустрічі було обговорено законопроєкт про мобілізацію.

"В результаті наради дійшов висновку, що зазначений законопроєкт необхідно ухвалити парламентом у першому читанні. З цим і звертаюся до народних депутатів. До другого читання зауваження від Офісу Омбудсмана можна врегулювати. Вкотре наголошую на швидкому позитивному реагуванні з боку міністра оборони України", – написав він.

Зазначимо, 30 січня Кабмін передав до Ради оновлену версію законопроєкту про мобілізацію. Омбудсман Дмитро Лубинець заявив, що документ порушує норми Конституції та міжнародні угоди у галузі прав людини.

За його словами, нормативний казус є, зокрема, щодо порядку виїзду за кордон чоловіків віком від 18 до 60 років, які перебувають на військовому обліку або виключені з нього в установленому порядку.

Крім того, законопроєкт пропонує передбачити обов'язок реєструвати електронний кабінет призовника, військовозобов'язаного, резервіста, та у разі невиконання цього положення передбачено відповідальність

Читайте також на порталі "Коментарі" — новий варіант законопроєкту про мобілізацію, внесений Кабміном до Верховної Ради 30 січня, продовжує пробуксовувати у стінах парламенту. Так, у Комітеті ВР з питань нацбезпеки вже натякнули, що оновлений законопроєкт про мобілізацію потребує доопрацювання. Хоч і не виключили, що можуть спробувати прийняти його у першому читанні. Експерти проаналізували для порталу "Коментарі" ігри, які точаться навколо мобілізаційного законопроєкту.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Іван Сірко

7 лютого 2024, 12:04

Цей чувак Дмитро Лубинець юрист, захаисник з прав людей закликає раду прийняти антиконституційний закон, анти людський - ясно все зрозуміло! Кулю йому в лоба з цими фашистами по іншому ні як.

Харя Кришны

7 лютого 2024, 10:33

Николай, А що, хіба вперше? У зеленського конститиуція, надрукована на м'якому папері, в рулоні висить в туалеті.

Николай

7 лютого 2024, 09:22

Цікаво виходить, що Омбудсмен закликає Раду порушувати Конституцію?


Новини