Головна Новини Політика рада Нове засідання Ради: які законопроєкти будуть розглядати нардепи
commentss НОВИНИ Всі новини

Нове засідання Ради: які законопроєкти будуть розглядати нардепи

Рада буде розглядати митну реформу, посівну, рух опору

23 березня 2022, 23:55
Поділіться публікацією:

Перший заступник очільника українського парламенту Олександр Корнієнко в ефірі інформаційного марафону проінформував, що на цьому тижні відбудеться чергове засідання парламенту.

Нове засідання Ради: які законопроєкти будуть розглядати нардепи

Олександр Корнієнко розповів, що будуть розглядати у Раді (фото з відкритих джерел)

Українські депутати приймуть рішення про продовження податкової та митної реформи, аби були забезпечені механізми безперешкодного ввезення необхідних вантажів до країни.

За його словами, це гуманітарні вантажі, і доставлення товарів першої необхідності, зокрема, продуктів харчування,  палива й інших.

Ще парламентарі розглядатимуть законопроєкти, які стосуються проведення посівної. Це документ, що внормує діяльність аграріїв у воєнний час та законопроєкт про підвищення кримінальної відповідальності за некоректне поводження з гуманітарною допомогою.

До уваги нардепів  підготовлені законопроєкти, що є важливими для військових. Це чималі зміни та уточнення в законопроєкті щодо опору.

"Ми розуміємо, що зараз такі сили будуть розвиватися, бо на жаль, у нас є частина територій, де зараз потрібна діяльність саме таких сил", — сказав Корнієнко.

Політик зазначив, що будуть й інші питання на пленарному засіданні. Виборці мають знати, що депутати працюють інтенсивно — приймають на деяких засіданнях більше десятка законопроєктів.  

 Олександр Корнієнко переконаний, що необхідно  прислухатись до побажань військових стосовно жорстких заходів проти тих, хто фіксує військову техніку. Відповідний законопроєкт ще обговорюється.

"Думаю, що ми вийдемо на оптимальний варіант з колегами. Дійсно, подібна поведінка вже набула ознак шкідництва. У такі важкі часи будемо підвищувати за це відповідальність", — переконаний посадовець.

Олександр Корнієнко не обійшов питання стосовно покарання тих українських нардепів, які виїхали за кордон. Він сказав, що така норма є діючою, якщо громадянин мобілізаційного віку покидає територію держави після оголошення мобілізації.

"Я повністю погоджуюсь з пані Генеральною прокуроркою, що є ще моральна й політична відповідальність", — резюмував перший заступник керівника Верховної Ради.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що 100-відсоткове відшкодування банківських депозитів на час війни. Новий законопроєкт у Раді.

 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини