Головна Новини Політика рада "Неручний суддя": нардеп прокоментував рішення суду щодо Тупицького
commentss НОВИНИ Всі новини

"Неручний суддя": нардеп прокоментував рішення суду щодо Тупицького

Нардеп заявив, що в ОП переслідують Тупицького, бо він "неручний" суддя

15 липня 2021, 13:28
Поділіться публікацією:


"Неручний суддя": нардеп прокоментував рішення суду щодо Тупицького

Юрій Бойко (фото з відкритих джерел)

У середу, 14 липня, Верховний Суд України (ВСУ) визнав незаконним рішення президента Зеленського про звільнення голови Конституційного Суду України (КСУ) Олександра Тупицького. Відтак, таке рішення викликало хвилю активних дискусій та обурення. "Коментарі" вирішили дізнатися в нардепів, що з цього приводу вони думають та що це рішення означає для України.

Зокрема, співголова партії ОПЗЖ Юрій Бойко заявив, що судді винесли законне рішення. А сам Тупицький є жертвою політичних переслідувань.

"Таке рішення свідчить про те, що в країні є ще незалежні суди. Ми це рішення підтримуємо. Бо з самого початку йде цькування голови Конституційного суду України. Ми бачимо, що це — типове переслідування. Це бачила вся країна.  Те, що судді не піддалися на тиск, а винесли, на їх думку, законне рішення, яке лежало з самого верху. Тому що так не можна. Працював собі голова Конституційного суду. Раптом вони зрозуміли, що він "неручний", тому йому пришили кримінальну справу. Тому такі паростки незалежності потрібно вітати",- заявив Бойко.

Окрім цього, нардеп  прокоментував ситуацію, чому Тупицького не пускають на судові засідання. Відтак, він не може працювати. За його словами, від влади сьогодні можна очікувати чого завгодно.

"Враховуючи те, як сьогодні влада зневажає закони. Сьогодні можна очікувати чого завгодно",- резюмував він.

Раніше в Зеленського вже відреагували на рішення суду по ТупицькомуВолодимир Зеленський був здивований, дізнавшись про рішення Верховного Суду України (ВСУ) щодо його указу про звільнення Олександра Тупицького з посади голови Конституційного Суду України. Він заявив, що в Офісі президента (ОП) вважають це рішення спробою зірвати судову реформу в Україні. За словами представника Володимира Зеленського, на Банковій переконані, що таке рішення було прийнято не на користь одіозного судді Конституційного суду, а для підтримки старих законів у судовій системі України, які президент і його команда намагаються змінити.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини