Головна Новини Політика внутрішня політика У Зеленського вже відреагували на рішення суду по Тупицькому
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського вже відреагували на рішення суду по Тупицькому

В ОП заявили, що президент здивований таким рішенням

14 липня 2021, 19:18
Поділіться публікацією:

Володимир Зеленський був здивований, дізнавшись про рішення Верховного Суду України (ВСУ) щодо його указу про звільнення Олександра Тупицького з посади голови Конституційного Суду України. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на заяву прессекретаря президента Сергія Никифорова.

У Зеленського вже відреагували на рішення суду по Тупицькому

Сергій Никифоров, прессекретар президента (фото з відкритих джерел)

Він заявив, що в Офісі президента (ОП) вважають це рішення спробою зірвати судову реформу в Україні.

За словами представника Володимира Зеленського, на Банковій переконані, що таке рішення було прийнято не на користь одіозного судді Конституційного суду, а для підтримки старих законів у судовій системі України, які президент і його команда намагаються змінити.

"Сьогоднішнє рішення є відвертою спробою повернути Олександра Тупицького до Конституційного суду, щоб через цей суд зірвати проведення судової реформи і залишити старі схеми. У Володимира Зеленського є 30 днів, щоб оскаржити це рішення. Він цим правом неодмінно скористається", — заявив прессекретар президента.

Нагадаємо, що видання "Коментарі" інформувало своїх читачів про те, що Верховний суд скасував указ Зеленського про звільнення Тупицького. 14 липня Верховний Суд України визнав незаконним рішення президента Зеленського про звільнення голови Конституційного Суду України Олександра Тупицького.

Експерт ГО "Бюро аналізу політики" Віктор Бобиренко називає рішення ВСУ про незаконність указу Зеленського про звільнення Тупицького (фактичне скасування указів часів президентства Януковича про призначення Тупицького) прогнозованим. Але воно має не стільки юридичний складник, скільки кастовий.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини