Головна Новини Політика рада Навіщо зволікати з таким важливим питанням, - Корнієнко про відставку голови ВР
commentss НОВИНИ Всі новини

Навіщо зволікати з таким важливим питанням, - Корнієнко про відставку голови ВР

Разумков братиме участь в засіданнях як позафракційний депутат

5 жовтня 2021, 13:55
Поділіться публікацією:

Навіщо зволікати з таким важливим питанням, - Корнієнко про відставку голови ВР

Корнієнко дав брифінг, фото з відкритих джерел

Голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко дав брифінг для журналістів.  Під час якого відповів на основні питання щодо того чи пропонували йому зайняти місце віце-спекера та чи не порушує голосування за відставку Разумкова регламент та інші.

Також Корнієнко прокоментував розмови про те, що Дмитро Разумков привів депутатів в партію та пояснив, що такі розмови взагалі не коректні.

"Ми одна політична сила з президентом й ми цього не уникаємо. Ми не кажемо, що я привів когось в парламент. Якщо Дмитро Олександрович вважає, що він всіх привів в парламент, то я, на відміну від дуже багатьох людей в цій фракції, потрапив у команду приблизно в один час з ним. Я пам'ятаю хто кого куди привів, хто чим займався, які у нас у всіх були обов'язки. Це взагалі не коректно ці питання піднімати", — наголосив очільник партії.

Наразі депутати Верховної Ради голосують за чи проти внесення до порядку денного сесії питання про відставку Разумкова. Якщо вистачить голосів, то, за словами нардепа, в четвер буде розглядатися питання про відставку голови Верховної Ради. Корнієнко пояснив чи порушує це регламент.

"Норма регламенту не забороняє голосувати за відставку. Нагадаю, що минулої сесії близько 50 законів були прийняті в другому читанні без дотримання терміну в 10 днів для ознайомлення. Це були дуже важливі закони — ми голосували. Коли є важливі питання, ВР може відходити від цих строків, тим більше  що ці строки стосуються голови Верховної ради. Строки про два дні будуть дотримані. Якщо ми розглядаємо це сьогодні, то через 10 днів це буде непленарний тиждень. Тоді ми почнемо розглядати питання аж 19 числа. Якщо підписи 170 депутатів формально й ще 30 неформально є, то навіщо зволікати з таким важливим питанням й заганяти парламент в політичну кризу й невизначеність. Буде опозиція потім розповідати, що в нас там політична криза", — зазначив голова партії.

Олександр Корнієнко не повідомив деталей щодо тих депутатів зі "Слуги народу", хто не підтримує відставку й що з ними надалі буде. Політик відповів, що ці питання ще не розглядали.

"Ми будемо обговорювати це на фракції. Це має бути спільне рішення нашої партії. На зборах фракції можна буде задати питання колегам і отримати відповіді. Я б утримався від висновків до того, як почуємо позицію цих колег" — підкреслив нардеп.

Також заступник голови депутатської фракції пояснив, що навіть в цей час, до прийняття рішення про відставку, Дмитро Разумков може сидіти на своєму місці, однак він братиме участь в засіданнях та голосуватиме як позафракційний депутат.

Наразі в кулуарах парламенту говорять про можливих кандидатів на вакантні посади, що звільняться найближчим часом. На запитання журналістів про те як Корнієнко ставиться до того, що його можуть обрати віце-спікером, політик відповів, що у фракції ще не говорили про це й якщо він обійме будь-яку посаду в президії, то вийде з фракції. 

Верховна Рада підтримала включення питання про відставку голови парламенту до порядку денного.

Як повідомляв портал "Коментарі", українським парламентом можуть керувати два спікера одночасно.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини