Головна Новини Політика рада Наступні вибори в Раду можуть виграти "Слуга народу" і "ОПЗЖ", - західні соціологи
commentss НОВИНИ Всі новини

Наступні вибори в Раду можуть виграти "Слуга народу" і "ОПЗЖ", - західні соціологи

Партії "Опозиційна платформа – За життя" та "Слуга народу", згідно масштабного опитування міжнародних дослідників, опинилися в топі

15 липня 2020, 11:00
Поділіться публікацією:

Якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі, найбільші шанси потрапити до наступного складу Верховної Ради отримали б партії "Слуга народу" (26,7%) та "Опозиційна платформа – За життя" Юрія Бойка, Віктора Медведчука і Вадима Рабиновича (22,1%). Також у топі — "Європейська солідарність" Петра Порошенка (13,7%), ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко (7,5%) і "Партія Шарія" (5,3%). Про це йдеться в дослідженні, опублікованому за результатами всеукраїнського опитування міжнародним дослідницьким центром BURI-Україна (The Belgium-Ukraine Research Institute, Бельгія).

Наступні вибори в Раду можуть виграти "Слуга народу" і "ОПЗЖ", - західні соціологи

Згідно з дослідженням, інші політичні партії, зокрема — "Радикальна партія Олега Ляшка" (3,5%), "Сила і честь" Ігоря Смешка (2,9%), "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка (2,8%), "Голос" під керівництвом Кіри Рудик, яка змінила Святослава Вакарчука (1,7%), "Українська стратегія Гройсмана" (1,5%), "Опозиційний блок" Бориса Колеснікова та Євгена Мураєва (1,4%), "Самопоміч" (1,3%), ВО "Свобода" Олега Тягнибока (0,9%), "Національний корпус" Андрія Білецького (0,8%) і нова партія Ігоря Палиці "За майбутнє" (0,1%) — мають істотно менші шанси на проходження в парламент.

Відзначимо, що дане опитування проводили на території України експерти міжнародного дослідницького центру BURI-Україна (The Belgium-Ukraine Research Institute, Бельгія) протягом 10-14 липня 2020 року. Соціологи працювали з допомогою методів інтерв'ю телефоном на основі випадкової вибірки мобільних номерів. Загальна кількість респондентів – 2,014 людей, а ймовірна похибка – 2,2%.

Наступні вибори в Раду можуть виграти ”Слуга народу” і ”ОПЗЖ”, - західні соціологи - фото 2

Нагадаємо, партія "Опозиційна платформа – За життя" виступила категорично проти легалізації азартного бізнесу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини