Головна Новини Політика рада Нардепів планують карати за сексизм: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Нардепів планують карати за сексизм: подробиці

За сексистські погляди нардепів можуть відсторонити від участі в пленарних засіданнях

4 лютого 2021, 17:58
Поділіться публікацією:

Кілька днів тому у Верховній Раді зареєстрували законопроект, що передбачає покарання для народних депутатів за сексистські висловлювання. Ініціаторами відповідного документу є одразу 20 нардепів, його проект розміщено на офіційному веб-порталі парламенту.

Нардепів планують карати за сексизм: подробиці

Нардепам хочуть заборонити сексистські висловлювання. Фото із відкритих джерел

Отже, законопроект під номером 5005 носить назву "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, протидії дискримінації та дотримання норм етики народними депутатами України". Зокрема, документом планують відредагувати окремі положення ЗУ "Про статус народного депутата".

Відтак обранцям хочуть заборонити вживати будь-які словесні формулювання, які принижують людську гідність, а також дискримінують співбесідника за расою, релігійними переконаннями, національністю, статтю тощо.

Нардепів планують карати за сексизм: подробиці - фото 2

Якщо будь-які прояви сексизму (упередження за ознакою статі — ред.) будуть помічені на засіданнях якогось із комітетів Верховної Ради, то комітет може для початку винести нардепу попередження про неправомірність його дій. Якщо ж інцидент повториться, політика можуть позбавити права відвідувати наступні п’ять засідань комітету.

Такі ж вимоги стосуватимуться і дискримінуючих висловів під час пленарних засідань ВРУ. В цілому, народний депутат також може бути відсторонений від сесії на наступні п’ять зібрань.

Вочевидь, до такого кроку політиків спонукав нещодавній сексистський скандал, що спалахнув між представниками політичних сил "За майбутнє" та "Голос". Депутат Сергій Рудик відмовився вибачатися за свої коментарі на адресу колеги Мар’яни Безуглої. Нагадаємо, "Коментарі" повідомляли, що, вочевидь, політику видалося нелогічним заклик жінки підтримати серйозний законопроект про СБУ, після чого він назвав її "дівчинкою, якій 32 роки".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини