Головна Новини Політика рада Нардепи продовжили воєнний стан на всю осінь
commentss НОВИНИ Всі новини

Нардепи продовжили воєнний стан на всю осінь

Військовий стан та загальну мобілізацію в Україні продовжили до 21 листопада

15 серпня 2022, 15:44 comments2074
Поділіться публікацією:

Верховна Рада України підтримала продовження військового стану в Україні терміном на 90 днів до 21 листопада. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє "Суспільне".

Нардепи продовжили воєнний стан на всю осінь

ЗСУ. Фото: Генштаб ЗСУ у Facebook

Також Верховна Рада дала "зелене світло" на затвердження указу про продовження загальної мобілізації.

Проекти законів про затвердження указу президента "Про продовження терміну дії військового стану в Україні" (№7664) та затвердження указу "Про продовження терміну проведення спільної мобілізації" (№7665) глава держави вніс до парламенту ще 12 серпня.

Варто уточнити, що військовий стан в Україні був оголошений одразу після того, як російські війська повномасштабно почали наступати на Україну. При цьому сама російсько-українська війна триває вже вісім років. І саме 8 років російські загарбники утримують в окупації мешканців низки регіонів України.

Востаннє парламентарі продовжили військовий стан терміном на 90 днів 22 травня. Якби сьогодні парламент не продовжили військовий стан, то 23 серпня термін його дії закінчився б.

Читайте також на порталі "Коментарі" — уряд вніс до Верховної Ради законопроект про відміну пільгового оподаткування на паливо. Також у парламенті зареєстрували законопроект про внесення зміни до закону про держбюджет на 2022 рік щодо використання коштів державного дорожнього фонду (хочуть отримати можливість спрямовувати кошти на дорожні роботи). Як розцінюєте ці ініціативи? До чого вони можуть спричинити? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – під час свого традиційного вечірнього звернення президент України Володимир Зеленський заявив, що мовчання людей про війну наближає їх до рівня співучасті. А тому дискусія про візові обмеження для власників російських паспортів має розширюватись та призвести до відповідних рішень. Він також анонсував ухвалення незабаром Верховною Радою рішення про продовження військового стану та загальну мобілізацію. Як розцінюєте ці заяви? Які можуть бути наслідки? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

15 серпня 2022, 15:08

Ніхто не сумнівався. Тепер так років на 30 - 50. Україна, єдина за всю історію світу новостворена країна, яка завдала стільки клопоту, шкоди, страждань та іншого зла. А це ж тільки початок. Може її і створено для покарання людства? І Зерошенко став у нагоді не випадково. Єдина пом'якшуюча обставина - винна не Україна, а навколишнє оточення. Все буде Маріуполь!


Новини