Головна Новини Політика рада Нардеп розповіла, чи підтримає законопроєкт про списання боргів комунальних підприємств
commentss НОВИНИ Всі новини

Нардеп розповіла, чи підтримає законопроєкт про списання боргів комунальних підприємств

Юлія Тимошенко заявила, що її команда не буде голосувати за цей законопроєкт

15 червня 2021, 14:17
Поділіться публікацією:

Сьогодні під час чергового засідання  Верховної Ради України в порядку денному є законопроєкт про борги комунальних підприємств. Нардепи будуть розглядати його в першому читанні. Документ передбачає реструктуризацію боргів комунальних підприємств за спожитий природний газ, списання штрафів та відшкодування різниці в тарифах.  Про це  лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко розповіла  виданню "Коментарі".

Нардеп розповіла, чи підтримає законопроєкт про списання боргів комунальних підприємств

Юлія Тимошенко (фото: Слово і Діло)

За її словами, більшість через цей документ готує  велику махінацію, де вони хочуть забрати гроші з бюджету і передати все це в НАК "Нафтогаз" та в ті структури, які й відмивають гроші від людських тарифів.

"Сьогодні мерів, голів ОТГ ввели в оману. Розповідаючи, що з них, з міських бюджетів ці борги будуть списані. Нічого подібного. Все це "ляже" на місцеві бюджети. І вони будуть платити замість тих, хто не розрахувався за тепло, електроенергію, за гарячу воду. Наша команда в першому читанні голосувати не буде. Далі ми будемо працювати, аби це не торкнулося місцевих бюджетів, державного. Щоб були знайдені такі механізми, які, ні в якому випадку не зменшать соціальні виплати в бюджеті", — заявила Тимошенко.

Раніше спікер та нардеп від "Слуги народу" Дмитро Разумков на Всеукраїнському форумі місцевого самоврядування, заявив, що Рада незабаром розгляне цей вважливий документ. Адже питання  боргів перед НАК "Нафтогаз України",  є важливою умовою для заключення нових договорів про поставку блакитного палива на наступний опалювальний сезон. Відтак, воно має бути вирішене  до 15 жовтня цього року.

Нагадаємо, що видання "Коментарі" повідомляло про те, що Тимошенко в черговий раз змінила зачіску.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини