Головна Новини Політика рада На “слугу” відкрили справу за недекларування оренди квартири
commentss НОВИНИ Всі новини

На “слугу” відкрили справу за недекларування оренди квартири

Мова про оренду квартири на Печерську

17 січня 2023, 17:20
Поділіться публікацією:

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура України скерували справу стосовно народної депутатки України IX скликання, яку обвинувачують у не внесенні до е-декларації за 2020 рік даних про оренду квартири на Печерську.Про це пишуть “Коментарі” з посиланням на повідомлення на порталі НАБУ.

На “слугу” відкрили справу за недекларування оренди квартири

Фото: https://politeka.net/


Зазначається, що вартість нерухомості становить близько п’яти мільйонів гривень. Про підозру нардепу повідомили ще у грудні минулого року. 


“Через те, що вона ігнорувала виклики слідчих, її оголосили в розшук. Проте 16 січня народна обраниця прибула до Національного бюро, і їй вручили обвинувальний акт”, — сказано в повідомленні. 


Відомство не уточнює ім’я народного депутата, але зі ЗМІ відомо, що мова про членкиню фракції “Слуга народу” Маргариту Шол. 


У НАБУ повідомили, що розслідування зазначених фактів розпочато на підставі висновку НАЗК. 

Як відомо, разом із введенням воєнного стану народні депутати отримали можливість не подавати декларації за 2021 рік. Зараз почалися дискусії про те, щоб повернути ці практики. Так, у Раді очікує розгляду нардепами законопроект щодо відновлення електронного декларування. Відновлення електронного декларування, а також ухвалення проекту Державної антикорупційної програми — ключові питання для вступу в ЄС, переконані в Національному агентстві з питань запобігання корупції. Олена Щербан, заступник виконавчого директора Центру протидії корупції, вважає, що нині конче важливо поновити декларування народних депутатів, адже зараз ризики від того, що немає декларування, набагато більше перевищують ризики того, що хтось не зможе подати декларацію. Тим більше, що всі топ-чиновники країни знаходяться у Києві, де такої серйозної небезпеки, що заважає подавати декларації, немає, додала вона. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://nabu.gov.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини