Головна Новини Політика рада «На кожного Киву є свій Тищенко»: що нардепи думають про бійки в Раді
commentss НОВИНИ Всі новини

«На кожного Киву є свій Тищенко»: що нардепи думають про бійки в Раді

Політики розповіли, як ставляться до з'ясування стосунків у залі парламенту за допомогою грубої фізичної сили

2 липня 2021, 14:45
Поділіться публікацією:

Кілька останніх тижнів з Верховної Ради регулярно надходять новини про прояви фізичного насильства: між депутатами або до них з боку інших осіб. Парламентська кореспондентка видання "Коментарі" Марія Рада вирішила з'ясувати у народних обранців, як вони ставляться до бійок у залі ВР і як це явище можна припинити.

«На кожного Киву є свій Тищенко»: що нардепи думають про бійки в Раді

Нардепи розповіли, як ставляться до бійок у парламенті. Колаж: "Коментарі" / Дмитро Романюк

"Давайте вже тоді перейменуємося в який-небудь "баттламент"

На думку представника політичної сили "Європейська солідарність" Олексія Гончаренка, те, що відбувається в стінах парламенту, часто є відображенням нашого суспільства. Це саме можна сказати і про бійки, адже в Україні щодня десь відбуваються якісь конфлікти із застосуванням грубої сили.

"До того ж, в парламенті є люди, для яких більше характерно битися, ніж працювати головою в інтелектуальному сенсі, — зазначає нардеп. — При цьому дехто із них захищає кандидатські дисертації, а дехто — очолює комітети у ВР".

Гончаренко вважає, що своїми бійками депутати демонструють, що так досі й не зрозуміли, хто такий парламентарій і чим він займається.

"Парламент, до речі, походить від французького слова "parler", що означає "говорити", а не від англійського "battle" — "битися". В іншому випадку давайте вже тоді перейменуємося в який-небудь "баттламент" і тільки й будемо, що влаштовувати бійки!" — зазначив політик.

Говорячи про відповідальність за подібний прояв насильства, Олексій Гончаренко нагадав, що в Раді працює спеціальний регламентний комітет, який і визначає "покарання" для нардепів-забіяк.

"Прикро, коли люди запам'ятовуються бійками, а не роботою"

Народна депутатка від фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук вважає, що політики, як і звичайні люди, не завжди встигають взяти емоції під контроль. Однак навіть розуміння цього факту не заважає політику погоджуватися з тим, що подібні "перфоманси" в стінах ВР не потрібні.

"До честі нашого скликання, перша бійка відбулася тільки до закінчення другого року каденції. Це вже досягнення", — пожартувала Кравчук.

Також нардеп зазначила, що їй дуже прикро, коли для народу політики запам'ятовуються влаштованими у Раді бійками, а не тим, що вони зробили в плані законодавства для країни.

"Між іншим, у деяких інших парламентах є спеціальна служба приставів. У подібних випадках вони можуть підбігти і розтягнути бійку, щоб цього не робили інші депутати. Але нам такий варіант наразі не підходить — бо, згідно з правилами, в залі не може перебувати хтось, крім нардепів", — пояснила Євгенія Кравчук.

За її словами, кожному політику потрібно виховувати в собі особисту культуру і повагу до чужої думки, щоб не лізти на інших з кулаками.

"І не треба забувати, що іноді на одного виступаючого біля трибуни може вискочити два десятки інших депутатів. Тоді фракції доводиться виступити на захист своїх колег. Взагалі маю сказати, що на кожного Киву знайдеться свій Тищенко", — напівжартома-напівсерйозно резюмувала депутат.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, хто і чому накинувся з кулаками на одного з "слуг народу" в кулуарах Ради. Подробиці та відео шукайте в нашому матеріалі.

Також на порталі можна дізнатися, кому з депутатів належить ідея "розстріляти "ОПЗЖ" і навіщо це потрібно. Деталі — в публікації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

людмила

3 липня 2021, 12:46

это позор на нас смотрит мир и смеется это не рада это позор

Организация Меч

2 липня 2021, 13:54

Два дебила это сила!!! Но позор для нации!!!


Новини