Головна Новини Політика рада Депутата-втікача хочуть відкликати з посади члена комітету з питань антикорупційної політики
commentss НОВИНИ Всі новини

Депутата-втікача хочуть відкликати з посади члена комітету з питань антикорупційної політики

Про це в Раді заговорили лише після його ймовірної втечі за кордон

сьогодні, 13:24
Поділіться публікацією:

В Раді зареєстрували проєкт постанови про відкликання народного депутата від партії "Слуга народу" Андрія Одарченка. Про це повідомив інший нардеп Олексій Гончаренко, інформує портал "Коментарі".

Депутата-втікача хочуть відкликати з посади члена комітету з питань антикорупційної політики

Андрій Одарченко. Фото з відкритих джерел

Це сталося лише після того, як суддя ВАКС Віктор Ногачевський задовольнив клопотання прокурора САП і оголосив депутата Андрія Одарченка в міжнародний розшук.

"Ну для того, щоб виключити депутата з комітету антикорупційної політики викриття на хабарі недостатньо. Треба, щоб він вже втік за кордон", – резюмував Гончаренко.

Депутата-втікача хочуть відкликати з посади члена комітету з питань антикорупційної політики - фото 2

Нагадаємо, що за даними НАБУ, Mercedes депутата на місці, але в квартирі живе водій. Той пояснив, що з вівторка Одарченка вдома немає, де він — не знає, депутат на зв'язок не виходить. За даними прикордонників, Одарченко офіційно кордон не перетинав.

Прокурор САП додала, що нардеп на записах НАБУ хвалився ексголові Агентства відновлення Найєму, що "вирішує всі питання на митниці, на всіх рівнях". Прокурор припускає, що він використав ці зв'язки, щоб виїхати.

Захист вважає клопотання про міжнародний розшук передчасним. Мовляв, прокурор не долучила оперативну інформацію, що Одарченко дійсно за кордоном. Захист додає, що сім'я Одарченка мешкає на Закарпатті, тому детективи мали би перевірити чи немає його там.

В останній день Одарченко залишив у машині три своїх мобільні телефони і попросив водія поставити їх на зарядку в квартирі. Сказав, що до парламенту добереться сам і після засідання повернеться. Однак не повернувся.

За версією слідства, Одарченко надав хабар в еквіваленті 50 тисяч доларів за сприяння у виділенні коштів на ремонт підконтрольного йому університету. Раніше він вийшов під заставу в 15 млн грн і здав закордонні паспорти. Минулого тижня його мали допитати, тобто справа рухалась до фіналу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини