Головна Новини Політика рада Цифровізація як інструмент відбудови України: Нардепи беруться за реформу
commentss НОВИНИ Всі новини

Цифровізація як інструмент відбудови України: Нардепи беруться за реформу

Основою реформи містобудування стане цифровізація процесів та максимальне усунення «людського фактору»

12 грудня 2022, 18:39
Поділіться публікацією:

Цього тижня у Верховній Раді планується голосування законопроєкту №5655, який має відкрити шлях для практичних змін в сфері містобудування, інформує Віцепрем'єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури, пишуть "Коментарі".

Цифровізація як інструмент відбудови України: Нардепи беруться за реформу

Нардепи беруться за реформу містобудування

"Одна з головних задач новоствореного Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури стосується підвищення ефективності виконавчої влади в питаннях управління відбудовою. Відбудовою, яка в незначних обсягах відбувається зараз, і масштабною відбудовою, яка розпочнеться після перемоги", — наголошує високопосадовець.

Олександр Кубраков каже, що попереду – багато змін у сфері містобудування. Але ключове, що треба змінити, це — підхід до відбудови. Адже чи не найбільше питань людей — про справедливість і чесність майбутньої відбудови, про запобіжники від корупції.

Як писали ще торік "Коментарі", У Верховну Раду внесли законопроєкти № 5655 і 5656 про введення єдиної електронної системи для реєстрації будівництва, що дозволить ефективно боротися з корупцією на будівельному ринку, а також із незаконною забудовою. Законотворці запевняли, що завдяки впровадженню е-системи на всеукраїнському рівні вдасться побороти хабарництво, яким донині славилася ДАБІ (Державна архітектурно-будівельна інспекція). Обіцяють, що нечесних забудовників стане легше знаходити і блокувати. "Загалом цей закон дозволить спростити життя будівельним компаніям, які зможуть будувати швидше, — зазначає експерт Максим Пархоменко. — Також очікується, що забудовники отримають менше корупційного навантаження, чому квартири стануть нижчими в ціні. Але ціни на житло від цього не стануть дешевшими. Забудовники скоріше підуть на більш вигідні знижки, ніж на пряме зниження цін".


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: http://surl.li/eaiki
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини