Головна Новини Політика рада Чим подвійне громадянство може загрожувати нацбезпеці - політик
commentss НОВИНИ Всі новини

Чим подвійне громадянство може загрожувати нацбезпеці - політик

Представник президента України в Конституційному суді Федір Веніславський заявив про негативну сторону подвійного громадянства

7 березня 2021, 17:00
Поділіться публікацією:

Глава Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба 5 березня повідомив про плани запровадити в Україні подвійне громадянство з країнами Євросоюзу. Проте, багато експертів дотримуються думки, що таке рішення може загрожувати національній безпеці України. Представник президента України в Конституційному суді Федір Веніславський вважає так само. Про це він повідомив в ефірі телеканалу "Україна 24".

Чим подвійне громадянство може загрожувати нацбезпеці - політик

Подвійне громадянство: в чому небезпека для України. Фото: novosti-n.org

За словами політика, в Україні можна вводити подвійне громадянство лише для людей, які не являються співробітниками державних органів. Адже саме працівники держорганів з подвійним громадянством несуть серйозну загрозу нацбезпеці.

"Безумовно, не може бути громадянином іншої держави особа, яка обіймає посаду в держорганах, це загроза нацбезпеці. Якщо людина має два паспорти, це має бути 100% підставою для припинення повноважень як представника органів публічної влади", — зазначив Федір Веніславський.

Отримання громадянства держслужбовцями може призвести до розкриття державних таємниць та надважливої інформації.

Нагадаємо, що врегулювати питання з громадянством влада України намагається вже давно. В українській Конституції закріплений принцип єдиного громадянства, але з іншого боку, Україна бере на себе турботу про громадян країни за кордоном.

Інші думки щодо введення подвійного громадянства в Україні читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" раніше повідомляв, що секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов розповів, що чекає на військових-зрадників. Детальніше з матеріалом можна ознайомитися тут.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Мария

8 березня 2021, 21:05

вы шутите? а что сейчас происходит с гражданством половины политиков, метров и олигархов? нынешняя ситуация не угроза нацбезопасности?! Труманов-мер Одессы во 2й раз, например имеет подтвержденное российское гражданство!и что? лбу-ничего,рнбо-ничего! все с широко закрытыми глазами позволяют ему уничтожать Одессу и проводить ватную политику! сколько можно рассусоливать! пора действовать! или это демагогия для народа-у вас там всех по 2-3 паспорта!? или это псевдонациональнобезопасная идеология для простых украинцев..........-лишбы потрындеть

селянин

7 березня 2021, 23:00

ІНОЗЕМЦІІІІІІІІІ стануть громадянами України, і хто тоді скупе Українські черноземи???


Новини