Головна Новини Політика внутрішня політика "Зрада не має терміну": секретар РНБО розповів, що чекає на військових-зрадників
commentss НОВИНИ Всі новини

"Зрада не має терміну": секретар РНБО розповів, що чекає на військових-зрадників

Відповідальні органи мають звітувати перед українцями, чому за шість років немає жодного вироку зрадникам

27 лютого 2021, 13:23
Поділіться публікацією:

Вчора під час ефіру ток-шоу "Свобода слова" на телеканалі "Україна" секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов розповів про деталі закритого засідання та плани на майбутнє.

"Зрада не має терміну": секретар РНБО розповів, що чекає на військових-зрадників

Олексій Данілов розповів про плани РНБО. Фото: YouTube

"Ми розглядали питання, що стосуються стану розгляду справ про державну зраду, дезертирство, терористичну діяльність, а також зраду присяги. Можу констатувати, що з 2014 року, коли відбулася агресія, коли частина наших військових зрадила нашій країні, до цього часу нема жодних вироків. 5-6 років тривають процеси, але судді не приймають рішень", — заявив Данілов.

За словами посадовця, РНБО звернулася  з цього питання до Генеральної прокуратури та Служби Безпеки України, та через два тижні вони мають відзвітувати на засіданні РНБО щодо того, чому до цього часу немає вироків та скільки вони працювали, і що необхідно зробити, аби це змінилося.

"Якби кожен на своєму місці виконував свої функції — це була б інша держава", — підкреслив секретар РНБО.

Також на засіданні СНБО підняли питання подвійного громадянства. На думку Данілова, проблема має витоки ще з президента Януковича, коли в Україні головою СБУ, міністром МВС, міністром оборони та іншими високопосадовцями були громадяни Російської Федерації.

За словами секретаря РНБО, члени Ради звернулися до Кабміну з вимогою підготувати законопроект, який зобов'яже народних депутатів, які мають паспорт іншої держави, відмовитися або від нього, або від мандату. В іншому випадку такі особи будуть позбавлені громадянства України.

Також на засіданні було прийнято рішення про позбавлення контрадміралів та адміралів, які зрадили державу, державних нагород та військових звань. Данілов пообіцяв, що такі самі санкції передбачені і для інших колишніх військових України, які у 2014 році зрадили Україну.

"Зрада не має терміну", — підкреслив секретар РНБО.

Він зазначив, що населення України має звикнути до того, що у РНБО є чітко визначений план. Усі повинні знати, що п'ятниця — це дні засідання РНБО, в залежності від необхідності вони можуть проходити чи раз на місяць, чи два рази.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що експерти назвали останнє засідання РНБО не надто ефективним, адже від нього очікували гучних рішень, а замість цього отримали "пшик".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Антибалабол

27 лютого 2021, 14:09

Мистер Фикс!У Вас есть план? Конечно!!! У меня всегда есть план!!!!

Брат

27 лютого 2021, 13:43

даниленко-балабола,пора угостить напалмом.А как насчет наливайченко,у которого было пендосовское гражданство,а жена ющенко,тоже пендосовская агентка и т.д..


Новини