Головна Новини Політика рада Чи посилиться покарання за ухилення від мобілізації: стало відомо, як проголосувала Рада
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи посилиться покарання за ухилення від мобілізації: стало відомо, як проголосувала Рада

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про посилення покарання для ухилянтів

10 квітня 2024, 14:35 comments3143
Поділіться публікацією:

Народні обранці в першому читанні проголосували за законопроєкт, який передбачає посилення відповідальності за порушення по мобілізації. Як інформує портал "Коментарі", про це у себе в Telegram-каналв повідомляє народний депутат Ярослав Железняк.

Чи посилиться покарання за ухилення від мобілізації: стало відомо, як проголосувала Рада

Мобілізація в Україні. Фото: з відкритих джерел

За інформацією Ярослава Железняка, законопроєкт #10379 підтримали 254 народних депутати.

Парламентар пояснив, що наразі схвалена урядова версія, яка має багато доволі жорстких норм.

"Вона (Ред. – урядова версія) має багато проблем. І жорстких норм. Тому всі обіцяні зміни мають тоді зайти правками до другого читання на Комітеті", — додав Ярослав Железняк.

Варто зазначити, комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності під час розгляду законопроєкту щодо посилення відповідальності за військові правопорушення виключив кримінальну відповідальність і визначив розміри штрафів для громадян і посадових та юридичних осіб. 

Кабінет Міністрів 25 грудня минулого року зареєстрував у Верховній Раді законопроєкти "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби" (№10378) та "Про внесення змін до Кодексу про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу щодо посилення відповідальності за військові правопорушення" (№10379).

Згодом уряд відкликав із парламенту проєкт закону №10378, а законодавча ініціатива №10379 залишилася на розгляді в народних депутатів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на що направлений законопроєкт про мобілізацію: перед яким вибором опинилися нардепи.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини