Головна Новини Політика рада Арахамія розповів, коли можуть призначити нового генпрокурора України
commentss НОВИНИ Всі новини

Арахамія розповів, коли можуть призначити нового генпрокурора України

Рада може визначиться з кандидатом на посаду генпрокурора приблизно за десять днів

19 липня 2022, 18:42
Поділіться публікацією:

В парламенті країни можуть  визначитись  з  майбутнім претендентом  на посаду Генерального  прокурора  в приблизний термін   десять  днів –  коли в наступний раз  засідатимуть в парламенті.

Арахамія розповів, коли можуть призначити нового генпрокурора України

Давид Арахамія (фото з відкритих джерел)

Цю інформацію  під час ефіру телемарафону на "1+1" озвучив нардеп, очільник парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

"Думаю, що з кандидатом на наступного генпрокурора визначимося на наступному засіданні, яке відбудеться 27-29 липня, десь за 10 днів", – повідомив Арахамія. 

Політик також додав, що в питанні  призначення нового керівника  Служби безпеки України -  прерогатива залишається за президентом.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що яку посаду може отримати ВенедіктоваЕксгенеральна прокурорка  Ірина Венедіктова можливо продовжуватиме   власну кар'єру на дипломатичній роботі. Ірина Венедіктова може стати після призначення послом України у Швейцарії.

Також "Коментарі" писали про те, що ховається за звільнення Венедіктової та Баканова – у чиї руки тепер перейшла влада. Верховна Рада 19 липня підтримала звільнення Ірини Венедіктової з посади Генерального прокурора України. Також парламент проголосував за звільнення Івана Баканова з посади голови СБУ. Керівник політико-правових програм в Українському центрі у суспільному розвиткові Ігор Рейтерович  думає, що другий важливий момент пов'язаний з тим, що силову вертикаль буде дуже серйозно переформатовано, причому – у контексті посилення впливу Офісу президента (ОП). Адвокат Іван Ліберман вважає, що зміна глав СБУ та ОГП вказує на те, що фактично встановлено – чимала кількість представників спецслужб, органів прокуратури не відповідали та не відповідають нормам законодавства. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини