Головна Новини Політика президент Звернення Зеленського з Хрещатика: про що говорив президент – у чому спробував переконати українців
commentss НОВИНИ Всі новини

Звернення Зеленського з Хрещатика: про що говорив президент – у чому спробував переконати українців

Глава української держави вкотре розвінчав міф російської пропаганди про "нацистів", з якими нібито воюють росіяни

9 травня 2022, 13:10
Поділіться публікацією:

У своєму зверненні, записаному на Хрещатику в Києві з нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, президент України Володимир Зеленський наголосив, що скоро в Україні будуть два Дні Перемоги, а в когось не залишиться жодного. Також наголосив, що нинішня російсько-українська війна – це війна не двох армій, а двох світоглядів. Експерти проаналізували для видання "Коментарі" це звернення.

Звернення Зеленського з Хрещатика: про що говорив президент – у чому спробував переконати українців

Володимир Зеленський. Фото - сайт Офісу президента України

Вже немає жодної неоднозначності у розумінні – де зло, а де добро

Політтехнолог Борис Тізенгаузен вважає, що такого формату від Зеленського не очікували. Особливо за нинішніх умов, враховуючи численні спроби замаху на нього.

"Пройти Хрещатиком, навіть під охороною, це – посил, який далі глава української держави розкривав у своєму зверненні. Пояснював, що триває війна двох світоглядів. Війна, коли один президент сидить глибоко в бункері і відправляє своїх солдатів вбивати українців, а інший вільно йде центральною вулицею столиці і каже, що ми все одно переможемо. І наголошує, що ми матимемо два Дні Перемоги. Зрозуміло, що Зеленський мав на увазі перемогу над нацистською Німеччиною 1945-го і майбутню перемогу над нацистською РФ. І тоді – і зараз, знову ж таки, Зеленський вірно наголосив, – у Росії не залишиться жодного Дня Перемоги. Тому що не можуть люди, що стали нацистами, предки яких колись боролися з нацизмом, святкувати якусь перемогу", – пояснює експерт.

За його словами, путінська Росія, що перетворилася на нацистську країну, що йде стопами гітлерівської Німеччини, програла, як тільки почала повномасштабне вторгнення в Україну.

"Безумовно, нам було б набагато важче без союзників, які допомагають нам озброєнням. Але б'ємося цим озброєнням саме ми, українці. Росія програла ще й тому, що такі війни – проти цивілізованого світу, з метою винищення вільного народу – у сучасних реаліях апріорі є програшними для агресора. Тому що протистояти йому зрештою буде не лише та країна, на яку він напав, а й увесь цивілізований світ. Що зараз і відбувається. Вже немає жодної неоднозначності у розумінні – де зло, а де добро. Щільність візитів лідерів провідних держав, неймовірна підтримка, яку отримує від них Україна, посилення антиросійських санкцій говорять самі за себе", – резюмує Борис Тізенгаузен.

День поразки Росії у цій війні буде нашим другим днем перемоги

Директор Communication group, політичний експерт Володимир Манько акцентує, що меседжі Зеленського під час звернення з нагоди 9 травня на Хрещатику були спрямовані на підтримку бойового духу українців, які чинили опір російській агресії.

"Зеленський, серед іншого, сказав, що 9 травня – це і наше свято теж, бо ми зробили вагомий внесок у перемогу над нацизмом. У цьому він відрізняється від попереднього президента, який прагнув святкувати лише 8 травня як всеєвропейський день примирення. Зеленський та його спічрайтери цим зверненням прагнули навіяти в українців віру, що вони переможці. Перемогли тоді, переможемо і зараз – ось головний меседж цього звернення", – наголошує Володимир Манько.

Він наголошує, що перемогти Росію можна завдяки українській армії та дипломатії – битвами на фронтах, зміцненням підтримки з боку наших партнерів.

"Тоді Росія, зазнаючи військової та економічної поразки (санкції не тільки), буде не здатна відновлюватися для підтримки війни. І зрештою програє. День поразки Росії у цій війні буде нашим другим днем перемоги. Оце й хотів донести Зеленський з Хрещатика до всього суспільства", – упевнений Володимир Манько.

Читайте також на порталі "Коментарі" – Володимир Путін знову спробував пояснити, чому розпочав війну проти України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини