Головна Новини Політика президент Звернення Зеленського може викликати протилежний ефект: чому варто чекати паніки
commentss НОВИНИ Всі новини

Звернення Зеленського може викликати протилежний ефект: чому варто чекати паніки

Президент Зеленський спробував заспокоїти українців на тлі шквалу повідомлень про підготовку РФ до нападу на Україну

20 січня 2022, 07:15
Поділіться публікацією:








Як передає портал "Коментарі", президент України Володимир Зеленський учора записав екстрене відеозвернення до українців. Він закликав співвітчизників не панікувати, не бігти в магазин за гречкою та сірниками, не знімати гроші з рахунків, а ЗМІ не сіяти паніку на тлі повідомлень про можливе вторгнення російських військ. На фоні такого звернення президента постає питання, чи не станеться з точністю до навпаки? Чи не викличуть такі заклики президента паніку серед українських громадян? Своїми думками щодо заяви президента поділились експерти.

Звернення Зеленського може викликати протилежний ефект: чому варто чекати паніки

Володимир Зеленський. Фото з відкритих джерел

По курсу долара ми побачимо, що не всі відреагували позитивно на звернення Зеленського

Політичний експерт Євген Магда не вірить, що може початися паніка, як реакція на сказане президентом. Про це він заявив в ефірі телеканалу "Прямий".

"Я через день заходячи в магазин, не бачив порожніх полиць, де мали стояти крупи, лежати пачки сірників. Тобто, я за те, щоб влада комунікувала з суспільством, але, коли Зеленський спочатку вітає християн східного обряду на лижах з Різдвом, потім десь на Банковій говорить пошепки "дякую" і потім ось каже "не треба боятися", то щось не так. У цьому виступі не вистачає цілісності. Зеленський переконував, а потім його винесло на звичну методологію, яка була в новорічному привітанні, бо воно, очевидно, команді Зеленського зайшло, і він почав у стилістиці: "вип'ємо за Батьківщину, вип'ємо за Сталіна, вип'ємо і знову наллємо!", що ми там святкуватимемо і таке інше", — зазначив експерт.

Він додав, хвилює те, що за курсом долара ми побачимо, що не всі відреагували позитивно на звернення Володимира Зеленського. Тому що проблема не в тому, що люди купують гречку, а в тому, що люди продають ОВДП, купуючи які вони кредитували Мінфін та Україну, і кредитували, зокрема, "Велике будівництво".

Цю владу погубить непрофесійне оточення

Політичний експерт Віктор Таран вважає, що загалом виступ Зеленського технологічно поставлений. Про це він написав у себе у Facebook. Експерт зазначив, що правильні пасажі, зважені тексти, посили. Але є одна проблема. І ця проблема не в тому, що було задовго та заплутано. Проблема у іншому. Щоразу, коли влада на пострадянському просторі каже, що все буде добре, не треба хвилюватися, забирати гроші з банку та не треба скуповувати продукти, наш мудрий народ – робить усе навпаки. Бо багаторічний досвід навчив його, що після звернень влади саме у такій формі починаються найбільші проблеми.

"Ну, так історично склалося, що подібні мовні конструкти тільки посилюють паніку у громадян. Тому боюся, що виступ Зеленського може не досягти мети... Ну, невже так важко, крім райтерів та політтехнологів взяти до штату хоч одного соціального психолога? Вкотре переконуюсь, цю владу занапастить непрофесійне оточення", – резюмував Віктор Таран.

Читайте на порталі "Коментарі" — Зеленський назвав хитрість, яку Путін може використати для вторгнення в Україну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини